Panquecas de Abóbora

Het is herfst en net Thanksgiving geweest in Amerika.. En wat past er nou beter bij de herfst/Thanksgiving dan pompoen? Van die mooie oranje, die je in deze tijd van het jaar overal ziet! Die gebruiken we dus om wat lekkers voor het weekend te maken. Je kunt ze natuurlijk gebruiken voor hartige gerechten, een lekker soepje bijvoorbeeld. Maar wij gebruiken ze in een zoet gerecht vandaag. Pure verwennerij op een regenachtige zondagochtend en toch gezond!

Ingrediënten

1 pompoen (je hebt ongeveer 1/2 mok puree nodig)
2 eetlepels kokosolie
1/4 mok melk
1 eetlepel citroensap
theelepeltje vanille extract
2 eieren
1 mok havermoutmeel (of gewone)
1/2 theelepeltje kaneel
1/2 theelepeltje gemberpoeder
snufje nootmuskaat
1 theelepeltje honing

Bereiding

Begin met de pompoen. Schil hem en snijd hem in stukken. Kook dit in gezouten water gaar. Doe de stukken vervolgens in een kom en prak zo fijn mogelijk. Je hebt 1/2 mok van deze puree nodig voor het recept. Giet de melk, kokosolie, citroensap en honing erbij en meng alles goed. Klop de eieren los. Pak nu een middelgrote beslagkom en voeg hier de bloem en kruiden aan toe, roer even goed door en maak een kuiltje in het midden. Hier gaan vervolgens alle natte ingrediënten in. Dus het pompoenmengsel plus de eieren. Pak nu een vork en vouw alles rustig door elkaar, zorg ervoor dat je een samenhangend mengsel krijgt zonder teveel te mixen. Laat het deeg nu minimaal 10 minuten rusten. Je kunt het ook de avond van tevoren al voorbereiden voor de volgende ochtend!

Giet een klein beetje olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Zodra je pan heet is schep je er twee hoopjes beslag in. Afhankelijk van de dikte hebben ze ongeveer twee minuten per kant nodig (of tot ze mooi van kleur en stevig zijn). Draai ze eenmaal om en serveer warm met een scheutje honing.

Bom apetite!

PS: (nog) niet zo bekent met pompoen? De Albert Heijn heeft ze ook voorgesneden (zonder schil) in stukjes!