Afscheidsconcert Buraka Som Sistema

Natuurlijk houden we van fado! Maar soms wil je iets anders. Lekker dansen en uit je dak bijvoorbeeld. Wat is daar beter voor dan de Portugese band Buraka Som Sistema? Al jaren zetten zij concertzalen over heel de wereld op z’n kop. Maar aan alles komt een eind, en zo ook aan Buraka Som Sistema.

Buraka Som Sistema maakt bijzondere muziek met een kenmerkend, eigen geluid. De beste beschrijving voor het genre is waarschijnlijk elektronische kuduro, maar er lopen invloeden van allerlei andere genres doorheen. Waar Buraka Som Sistema in uitblinkt is het samenbrengen van culturen. Hun muziek vertegenwoordigt invloeden uit Angola, Portugal, Brazilië, New York en Londen. Hun live optredens zijn overweldigend door de enorme energie die er uit spreekt.

De band veroverde de afgelopen tien jaar alle uithoeken van de wereld mt deze unieke sound. Ze gaven meer dan 800 concerten, produceerden drie albums (Black Daimond, Fabriclive 49 en Komba), twee ep’s en tientallen singles. Bovenop het winnen van verscheidene nationale en internationale prijzen, werkten ze samen met vele internationale artiesten.

Na tien jaar hebben ze echter besloten te stoppen. Daarom zijn ze op dit moment op wereldtournee. Vorige week nog stonden ze in Rotterdam (aaaaargh, kon ik niet naar toe!!) en voor april staat er nog een tour door Amerika op het programma. Maar waar het officieel zal eindigen, is precies waar het ook allemaal begon: Lissabon. Ze zijn de afsluiter van de grootste feesten van de stad, de Festas de Lisboa. Geen betere plek om afscheid te nemen van de fans dan daar!

Nu zijn de Festas de Lisboa natuurlijk sowieso een uitstekende reden om Lissabon te bezoeken, maar dit maakt het extra bijzonder. Wil je het meemaken? Zorg dan dat je op 1  juli bij de Torre de Belém bent. Leuke bijkomstigheid: het is gratis.