Agro-Toerisme: Feestelijke Opening

Na al ons gezwoeg en maandenlang doorploeteren is het dan nu toch eindelijk zover dat we het TINY HOUSE hebben geopend! De laatste week voor de opening moesten er natuurlijk nog allerlei kleine dingen gebeuren en niet in de laatste plaats een grootscheepse opruimactie rondom het huisje om het zo mooi mogelijk te maken. Tijdens het bouwen is het vanzelfsprekend ontzettend handig als alle materialen en machines voor het grijpen liggen, maar bij de opening moest dat natuurlijk allemaal uit het zicht verdwijnen.

Ons huis en alle ruimtes die we ter beschikking hebben zijn klein… nu ook nog een tiny house erbij…. maar wat heeft een mens een spullen!!! Vooral gereedschap en machines! Eerst de schuur onderworpen aan een grootscheepse opruimactie en alles wat in geen jaren gebruikt was afgevoerd naar de container! Drie keer rijden naar het dorp en er ontstond zowaar ruimte in de schuur om weer andere spullen in te kunnen opruimen… vijfhonderd emmers water later kwam zelfs de vloer en de werkbank in zicht, een heerlijkheid!

Potten werden gevuld met diverse maten schroeven, spijkers, klemmetjes, haakjes en andere onverklaarbare spullen en aan planken geschroefd, kampeermaterialen bij kampeermaterialen, twee plastic kratten met ‘electriciteit’ en ga zo maar door. Daarna alles vanaf het tiny house met kruiwagens naar de schuur getransporteerd en daar weer netjes op orde gebracht.

Bij het tegelen van het terras van het tiny house, bedachten de vrijwilligers dat het mooi zou zijn er nog een rand voor te metselen, dus beton gemaakt en gestort, blokken erop en betegeld. Daarna diverse kruiwagens aarde erin gereden zodat er een mooi planten perk voor het huisje kwam te liggen. Inmiddels zijn mijn ouders gearriveerd en kon een bezoek aan het tuincentrum niet uitblijven om wat leuke bloeiende planten aan te schaffen om het geheel op te luisteren.

Nog een rit naar Coimbra, waar ik Jolein alleen mee naartoe kreeg als ze NIET mee hoefde in de winkel Casa maar WEL mee naar het tapasrestaurant! Bijpassende handdoeken, een paar kussentjes voor op de bank, een pannenset, borden, vergiet, bestekbak en zo nog wat handige en nodige zaken aangeschaft en daarmee het tiny house echt afgemaakt. Een vriendin kwam op het idee een persbericht te maken om aan de wereld bekend te maken dat wij beschikken over een TINY HOUSE gebouwd met natuurlijke materialen zoals klei, zand, stro, leem en kalk en van weeromstuit de plaatselijke nieuws-man gebeld om de feestelijke opening aan te kondigen. Hij kwam!

Een lint gekocht bij de fournituren winkel, de nieuwe stof-schaar in de aanslag en een handvol vrienden en mensen die ons geholpen hebben bij de bouw en realisatie van dit grootse project opgetrommeld en daar stonden we dan… in feestelijke kledij met de schaar in de aanslag en als ware sterren overal fotografen (waarvan 1 officiële fotograaf en verder vooral vrienden)! Met een stralende lach knipten we het lint door en verklaarden het huisje voor geopend. Tegelijkertijd lanceerden we het op Airbnb en een life interview met ondergetekende over de bouw, ons project, onze accommodatie en ons restaurantje ging het internet op.

Al met al, een feestelijk moment in ons leven. Dit moment werd ingeluid door de verwoestende bosbranden in juni 2017 waarbij twee van onze caravans volledig in de as werden gelegd en op de plek van 1 van deze caravans bouwden we dus uiteindelijk dit lieflijke TINY HOUSE. Ondanks de verschrikkelijke oorzaak, zijn we NU ontzettend blij met het resultaat en hopen we dat er weer heel veel mensen zullen komen om te genieten van dit mooie huisje op ons paradijselijke plekje.

Meer informatie vind je op onze website.