Agro-Toerisme: Kamperen

Daar gaan we dan weer, op naar een volgende zomer… Ons kleine bedrijfje is het gehele jaar open voor gasten, maar in de winter ontvangen we natuurlijk geen gasten in tenten. Hoewel we af en toe mensen ontmoeten die lijken te denken dat het in Portugal altijd subtropisch is, is het hier in de winter echt te koud om te kamperen.

Dus breken we in het najaar alle grote De Waard Albatros tenten af en gaan deze in droge ruimtes in de opslag. De volledig ingerichte tenten hebben allemaal vier bedden, met matrassen, dekbedden, kussens, moltons, spreien, extra dekens, gordijnen en keukens met een volledige inrichting, dus kopjes, borden, glazen, pannen, gasstelletjes, ketels, thermoskannen, koffiefilters, bestek en ga zo maar door. Sinds vorige jaar hebben we een vriend met een quad met aanhangertje, die ons helpt met alle dingen die droog moeten worden opgeslagen van het tentenveld in het dal naar de caravan op de heuvel te transporteren… Wat een weelde!

Voorheen liepen we met alle TWINTIG matrassen op ons hoofd van het dal de heuvel op om ze op te slaan, nu stapelen we er 8 tegelijk op het aanhangertje en rijdt onze vriend Max dat in een mum van tijd naar boven. Ook de super zware De Waard tenten brachten we voorheen met de kruiwagen een voor een naar boven, maar die gaan nu met vier tegelijk in de aanhanger… Met vooruitziende blik hebben we na de verwoestende branden in 2017 alle paden op het terrein laten verbreden, zodat we ooit, misschien, een quad of trekkertje kunnen aanschaffen dat over de toegankelijker paden kan rijden. Tot die tijd helpt Max ons gelukkig!!

In 2 uur tijd zijn alle spullen weer op het tentenveld, is de caravan helemaal leeg, waarin dus 20 matrassen opgeslagen hebben gelegen gedurende de winter. Een topprestatie om die er allemaal in te krijgen en weer uit, zonder de inventaris van de caravan te verwoesten….

Agro-Toerisme: Kamperen | Saudades de Portugal

Terwijl de inventarissen naar beneden worden gebracht, bouwt Jolein de eerste verhuurtent op en kunnen alle matrassen en tientallen zakken vol dekbedden, kussens, kleedjes en handdoeken in de eerste tent worden opgeslagen. In de loop van de dagen erna bouwen we vier mooie grote tenten op en komen er in alle tenten bedden en gordijnen. De vrijwilligers houden zich bezig met alle overige inventaris weer schoon te maken en de spinnenraggen overal te verwijderen en dan is het weer een mooi tentenveld waarin we hopelijk ook de komende zomer weer veel mensen mogen ontvangen die hier een super relaxte vakantie zullen gaan genieten.

Elk jaar is er wel weer een project dat nodig onze aandacht verdient of iets dat is vergaan of mooier gemaakt moet worden. Dit voorjaar heb ik de grootste caravan van nieuwe kussenhoezen en gordijnen voorzien, zodat het er weer lekker fris en fleurig uitziet. De eerste gast is alweer vertrokken dus de vernieuwde caravan is al gedoopt en goed bevonden!

Ook ontdekten we op ons terrein een watertank die vroeger werd gebruikt voor het bewateren van de moestuinen in lager gelegen delen! Er is met vereende krachten van vrienden en vrijwilligers en onszelf inmiddels een enorme berg modder uit de tank gehaald en we gaan proberen om de tank om te toveren tot een lekker dompelbad, waar wij en onze gasten in de hete zomer lekker kunnen afkoelen… Het heeft nog wel wat voeten in de aarde, maar ik heb er een vast vertrouwen in dat het op een dag zo ver zal zijn en wij lekker in het bad zullen liggen!

Kortom, kom vooral eens kijken op ons mooie plekje en kom genieten van de rust en de natuur op deze paradijselijke plek! Meer informatie vind je op onze website.