Recept: Alheira à Brás

Hhhmm, à brás… Was dat niet iets met bacalhau? Inderdaad bestaat er een Bacalhau à Brás, maar je kunt er eindeloos mee variëren qua ingrediënten! Vandaag gebruiken we alheira in plaats van de klipvis. Alheira is een worstsoort die meestal wordt meestal gemaakt met gevogelte, maar in elk geval nooit met varkensvlees. Waardoor hij ook gelijk een stuk minder vet is. Verder is deze worst vaak gerookt, wat voor een lekkere smaak zorgt!

Wil je graag ook groente in het gerecht verwerken, voeg dan bijvoorbeeld verse spinazie (ongeveer 200 gram) toe. Ook zou je fijngesneden prei kunnen gebruiken. Dit recept is genoeg voor twee personen. En staat in een handomdraai op tafel!

Ingrediënten

1 zakje batata palha (+/-170 gram) Bacalhau à Brás | Saudades de Portugal
1 alheira
1 ui
2 tenen knoflook
3 eieren
verse peterselie
laurierblaadje
olijfolie
zout & peper

Bereiding

Snipper je ui en fruit deze, samen met het laurierblaadje, in een beetje olijfolie totdat hij glazig is. Doe hier je geperste knoflook bij en laat deze even mee garen. Klop ondertussen je eitjes los. Haal het velletje van de alheira en trek het vlees met een vork los.

Zodra je ui glazig is voeg je de alheira toe. Breng nu op smaak met zout en peper. Gebruik je spinazie of (fijngesneden) prei, voeg dit dan nu toe. Roer alles door elkaar en doe dan je batatas er bij. Hussel nu alles nogmaals (voorzichtig) door elkaar. Is alles redelijk gemixt? Giet dan je losgeklopte eieren erdoor en blijf voorzichtig omscheppen, net zolang totdat het ei enigszins, maar niet totaal, gestold is. Vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen. Serveer direct.

Garneer met wat zwarte olijven en verse peterselie. Met een partje citroen erbij voor de liefhebber! Lekker in combinatie met een frisse salade.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de (wekelijkse) nieuwsbrief.