Alma Lusa: Portugal in Rotterdam

Hoera! Een nieuwe Portugese winkel in Nederland! Altijd goed nieuws! Ik heb het over Alma Lusa, een delicatessenwinkel die een paar weken geleden haar deuren opende in Rotterdam. Ik nam er laatst een kijkje en werd er héél blij van. Alle Portugalliefhebbers opgelet, matar saudades dat kan hier!

Voordat ik naar Alma Lusa ging bekeek ik alvast de Facebook pagina. Hierop las ik een reactie van een meisje die bijzonder ontevreden was over de frietjes die ze bij haar kip had gekregen. Zoiets smerigs had ze nog nooit geproefd. Joepie, dacht ik! Dat moeten wel de overheerlijke Portugese frietjes zijn waar de Nederlander niet aan gewend is. Dus met enthousiasme stapte ik op de fiets naar de winkelcentrum “de Esch” in de Rotterdamse wijk Kralingen-Crooswijk.

Alma Lusa

Twee dingen vallen direct op als je bij Alma Lusa aankomt. Eén: het ruikt hier naar Portugal. De heerlijke geur van kip die boven de houtskool barbecue hangt bereikt buiten al je neus. Dat roept direct herinneringen op. Twee: de winkel is groot! Veel Portugese winkeltjes in Nederland zijn maar klein, maar Alma Lusa is ruim en heeft een geweldig aanbod aan Portugese lekkernijen. Kaasjes, wijnen, conserven, frisdranken, gedroogde bacalhau, pastéis de nata, enchidos (worsten), koekjes, jam en nog veel meer!

Alma Lusa

Boven een gigantische houtskool barbecue draait de chef de hele of halve kippen rond. Je kan ze bestellen met of zonder piri piri saus. Terwijl je wacht op je eten kan je aan de grote tafel in het midden van de winkel een echt Portugees kopje koffie drinken. Ik dacht dat we hier ook mochten eten, maar helaas, het eten is alleen om mee te nemen. Geen probleem, we nemen kip, frietjes en soep mee naar een bankje bij de Watertoren. Daar genieten we van de heerlijke maaltijd. Dat proeft écht als Portugal! (Update: je kan inmiddels ook binnen eten!)

Alma Lusa

Alma Lusa is populair vanwege deze afhaalmaaltijden. Voor acht euro heb je een halve kip met friet (jáááá, die lekkere Portugese!), rijst of salade. Voor €12,50 krijg je een hele kip. Maar er zijn ook andere Portugese maaltijden om mee te nemen. Toen ik er was bijvoorbeeld bacalhau à Brás. Een bakje wat je thuis zo in de oven schuift kost €6,-. Ook hebben ze verse broodjes en zoete of zoute hapjes.

Alma Lusa

Heb je geen honger, maar ben je op zoek naar een Portugees cadeautje? Je kan hier ook mooie serviezen kopen, notitieboekjes, stoffen sardientjes, receptenboekjes, posters of keramieken zwaluwtjes. Van alles om je echt in Portugese sferen te brengen. Er zijn plannen om ook wijnproeverijen te houden. Zodra dat zo is, laten wij het je natuurlijk weten! Meer info vind je op Facebook.

Openingstijden:
maandag & dinsdag: gesloten
woensdag & donderdag: 12:00 – 20:00 uur
vrijdag & zaterdag: 12:00 – 21:30 uur
zondag: 12:00 – 18:30 uur

*  Rijnwaterstraat 51, Rotterdam

  • Helaas permanent gesloten…