Betaalbaar Slapen: Appartementje in Bairro Alto

Vorig jaar december zocht ik voor een weekendje Lissabon een centraal gelegen appartement. Als ik zonder auto in Lissabon ben slaap ik het liefst in de Bairro Alto. Dan kan ik ’s avonds van het restaurant of de kroeg makkelijk naar huis lopen. Na enig neuzen op Airbnb stuitte ik op het appartement van ene Daniel. Ik was meteen verkocht!

De foto’s van het appartement op Airbnb zien er geweldig uit. In de eerste plaats de azulejos aan de muren, maar ook de houten deuren, het smeedijzeren balkon en de gezellige inrichting spreken aan. En dan de locatie! Gelegen in de straat waar de Ascensor da Bica door rijdt! Hoe typisch Lissabon wil je het hebben? En in de verte zie je ook nog de Taag liggen én de 25 april brug. Hier wilde ik sowieso slapen.

Het contact met Daniel via Airbnb liep vlekkeloos. Ik liet weten hoe laat ik aan zou komen, hij regelde dat er iemand was om ons op te vangen. Bij aankomst bleek deze persoon er nog niet te zijn, maar na een minuut kwam hij toch al aanlopen. Een zware deur, met mooie azulejos erboven, bracht ons naar het smalle trappenhuis. We tilden onze koffertjes de trappen op en kwamen bij het appartement. Dat had precies de sfeer die je verwachtte van de foto’s, superleuk!

Hoewel ik hier in december overnachtte was het prachtig weer. We konden op het balkon zitten om te kijken hoe de ascensor zich de heuvel op sleepte in een eindeloos heen-en-weer. Het was helder genoeg om Cristo Rei te zien en de brug. Verder is het vooral het relaxte stadsleven wat zich voor ons afspeelde. Lisboetas met plastic boodschappentasjes, auto’s die op spectaculaire wijze parkeren in de smalle straatjes en hier en daar een kat.

Alles in het appartement was naar wens. De badkamer was mini, maar het werkte allemaal prima. Het keukentje had alles wat wij nodig hadden (koken natuurlijk niet geprobeerd) en de Wi-Fi was ook top. De kast bij de televisie puilde uit van de leuke informatiegidsjes over Lissabon. Sommige waren al van jaren geleden, maar nog altijd was het leuk ze door te bladeren op zoek naar leuke weetjes en plekjes van Lissabon.

Kijk voor meer informatie of reserveringen op Airbnb naar appartement Bairro Alto / Bica Vista Rio Tejo. Het is wel echt maar geschikt voor twee personen. Houd er wel rekening mee dat in het weekend de bars in de straat open zijn, waardoor slechte slapers misschien wat last van geluidsoverlast hebben. Dat los je op door gewoon lekker cocktails te gaan drinken beneden!

Volgende week laat ik een ander appartementje in de Bairro Alto zien waar ik met veel plezier heb overnacht (want twee keer naar hetzelfde is natuurlijk uit den boze ;-))