Arco da Calheta: Ambacht

Vanaf de eerste keer dat wij in Portugal en op Madeira kwamen waren we beide al verliefd op het staaltje portugees straatwerk genaamd Calçada Portuguesa. Dit zijn de kleine stukjes basalt die de meeste mensen wel kennen van de mozaïek achtige patronen in de steden en kleine dorpjes in Portugal en op Madeira. Nooit destijds aan gedacht dat wij zelf ooit straatwerk van deze kwaliteit op ons eigen stukje Madeira zouden hebben. Laat staan hier op Madeira te wonen überhaupt 🙂 

Inmiddels worden de laatste stenen erin geklopt beneden aan het begin van de oprit terwijl dit stukje getypt wordt met uitzicht op een windstille azuurblauwe Atlantische oceaan vanaf de eettafel. Jammer genoeg deze keer nog niet de finale foto’s kunnen laten zien. Maar dat komt vanzelf een andere keer, of je gaat het met eigen ogen aanschouwen straks. Want als dit klaar is, zal aan het einde van deze maand het dan eindelijk klaar zijn.

Arco da Calheta: Ambacht | Saudades de Portugal

Om de huizen en ons eigen huis hebben we gekozen voor de kleine basalt variant met de traditionele witte band langs de muren en buitenkant erfgrens. Het is een fantastisch aanzicht en maakt het allemaal echt af. Voor de ingang van de huizen die straks verhuurd gaan worden is in de stenen het logo van ons project ingebracht in witte stenen. Bijzonder trots op het resultaat en mooi ook dat deze afbeelding uniek is in z’n soort. Het is een afbeelding van ‘n kameleon zoals wij deze in het ontwerp hebben ondergebracht. Waarom de kameleon zou je denken? Dat leggen we graag hier ter plaatse uit, of in een stukje later dit jaar.

Arco da Calheta: Ambacht | Saudades de Portugal

Als de poort straks open gaat zie je een staaltje straatwerk waar de kwaliteit vanaf spat. Graag willen we de eerste indruk goed kunnen maken al vanaf de ingang, zoals dat er nu uitziet gaat dit lukken. Kippenvel hebben we beide nog steeds als we over het bestrate terrein lopen en zien wat er is gerealiseerd in bijna 9 maanden tijd. Vooral dat we erg veel gebruik hebben gemaakt van lokale technieken maakt het voor ons erg speciaal. Complimenten van lokale hier op Madeira bij het zien van alles geeft een voldaan en trots gevoel. 

Abraço,

Anne Rienstra & Dave Huizinga

Volg ons ook via Facebook & Instagram.