Arco da Calheta: Nazomeren

Inmiddels hebben we al diverse gasten mogen verwelkomen in onze pas opgeleverde huisjes en wat voelt het fijn om deze mensen te zien genieten hier. Vooral ook van elkaar, samen aan het zwembad of zittend voor het huisje in de avond met een glas wijn en wat olijfjes op tafel. Dat is precies waar we het voor gedaan hebben allemaal. Een plek creëren waar wij zelf gelukkig zijn, maar deze ook delen met anderen. Het lijkt erop dat de missie geslaagd is en we ons kunnen gaan concentreren op het leven samen hier op Madeira.

De nazomer is inmiddels begonnen, maar we merken er buiten gelukkig weinig van. Het is meer een datum op de kalender dan dat wij het hier echt merken. De zon staat wat lager, dat wel, maar daardoor is het licht nu zoveel mooier geworden. En als kers op de taart mogen we nu iedere dag genieten van een zonsondergang vanaf ons eigen plekje.

Eindelijk ook tijd voor elkaar en weer nieuwe dingen en plekjes ontdekken op het eiland en hier vlakbij. Daarmee bedoelen we ook Lissabon natuurlijk. Op slechts een uurtje en 10 minuutjes vanaf Madeira vliegen zitten we in deze mooie stad. Zo hebben we dus onlangs een tripje gedaan van 3 nachtjes om samen te genieten van elkaar en even wat leuke adresjes bezoeken. Het leuke van deze stad is dat je heerlijk lopend alles kunt ontdekken en op die manier door de mooiste straatjes loopt. Genieten van de Mercado da Ribeira en live muziek op straat. Na een paar dagen was het wel heerlijk om weer terug te gaan naar Madeira. We waren duidelijk overdonderd door de drukte van de ‘grote stad’, het is nooit rustig en altijd lawaaierig. Als we dan samen zoals deze week langs Levada do Rei lopen weten we weer helemaal waarom we hier beland zijn samen. Wat een natuurschoon en heerlijk frisse lucht. Alles zo puur en onbedorven nog. En dan ’s avonds heerlijk koken voor vrienden thuis, dat is echt super vinden wij allebei.

Nazomeren

Eenmaal terug op ons paradijsje kunnen we de laatste hand leggen aan ons project. We hebben mooie plantenbakken geregeld waar straks jasmijn in gaat groeien en het geheel nog aangekleder en knusser gaat worden. Toen we ze neergezet hadden kregen we direct al een prettig gevoel van privacy en het hield nu al een beetje wind tegen. We kunnen niet wachten totdat straks de wandjes geheel begroeid zijn en geur van jasmijn de lucht vervullen gaat wanneer je buiten zit. Toch nog weer een stukje kunnen ‘finetunen’ dus. Net zoals de buitenmuur die we toch maar zijn gaan schilderen, en wat is het een beter aanzicht geworden. Zo rommelen we lekker verder.

Nazomeren

Deze week komen er weer twee huisjes inchecken, onder andere vrienden van ons uit Ridderkerk komen hier met z’n vieren een weekje genieten. Uiteraard ook om te kijken wat wij ervan gemaakt hebben hier op Madeira. We kijken er allebei erg naar uit om samen met hen het eiland te verkennen ons nieuwe leven te laten zien hier.