Arco da Calheta: Planning 2020

Ten eerste willen wij iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen! Wij hebben ontzettend veel zin in 2020, een jaar waarin voor ons veel mooie dingen op de planning staan. Iedere dag zijn we ons bewust van de stap die wij hebben gezet om naar Madeira te vertrekken, we voelen ons hier zo ontzettend gelukkig.

Geluk is iets waar je naar toe kan werken of wat je overkomt, hoe dan ook is het iets wat wij graag nastreven met elkaar. Wij zijn ons er terdege van bewust dat dit makkelijker gaat en als prettiger wordt ervaren wanneer je gezond en fit bent. Voor ons is 2019 het jaar geweest waarin we ons project afronden een redelijke zware tijd geweest op fysiek en mentaal gebied. Het verbouwen van 4 huizen en een zwembad met poolhouse is toch iets wat ons niet in de koude kleren is gaan zitten. Mede door de bezigheden aan dit project kwam het wandelen en gezond eten nog wel eens op de achtergrond te staan. Niet echt op een dramatische wijze, maar niet in de mate zoals we dat zelf graag zien en elkaar beloofd hadden. 🙂 Maar voordat we aan dit project begonnen, wisten we nog niet hoeveel werk het precies zou omvatten om dit project te laten worden zoals het nu is. 

Ons goede voornemen is dus vooral een gezondere en actieve leefstijl aanwenden vanaf nu. Mede ook doordat we samen een leven hebben gecreëerd waarvan we samen zo lang mogelijk van willen genieten. Ook het verder ontwikkelen en laten groeien van ons project hier staat op de planning. Daarmee bedoelen we vooral de dagelijkse gang van zaken thuis en de verdere ontwikkeling van activiteiten die we samen en met gasten kunnen gaan ondernemen. Levada’s samen lopen en eventueel met georganiseerde lunch ter plaatse in de bergen, of thuis bij terugkomst een heerlijke BBQ.

Arco da Calheta: Planning 2020

Ook staat op het persoonlijke doelen lijstje het kunnen spelen van minimaal drie nummers op de akoestische gitaar. En het beter kunnen spreken/begrijpen van de Portugese taal, wel zo makkelijk als we hier zijn. En nog iets in de persoonlijke sfeer waar we jullie op een later moment over zullen vertellen.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooi jaar in 2019. Voor wie nog nooit een kerstperiode heeft meegemaakt op Madeira, lees dan nog eventjes onze vorige blog en laat je inspireren. Wij kunnen de Decembermaand hier op het eiland enorm aanraden. Overal leuke kerstmarktjes en in Funchal is het zo ontzettend gezellig om in de avond door de prachtig versierde straatjes te lopen. Het mooie van Madeira is dat hier op straat niet perse een kerstman aanwezig is, maar overal schitterend aangeklede dames in speciale Madeirense kerstpakjes. Het geeft zo’n vrolijk en gezellig aanzicht op straat, echt een fijne gemoedelijke sfeer. 

Arco da Calheta: Planning 2020

Bring it on 2020! Maak er een mooi jaar van met z’n allen.

Liefs van ons en wie weet tot ziens!

Dave & Anne

Volg ons via social media op Facebook en/of Instagram! Of neem een kijkje op onze website.