Azulejos als sieraad

Ik heb het al eerder over mijn voorliefde voor de Portugese azulejos gehad. En dit zal zeker ook niet de laatste keer zijn. Gisteren liet ik je al zien hoeveel prachtige gevels er in Lissabon mee worden bedekt. Maar er is meer… Veel meer. Zo worden ze bijvoorbeeld ook gebruikt om sieraden van te maken: ringen, kettingen, oorbellen, armbanden en zelfs manchetknopen. Dus ben je net zo’n tegeltjes freak als ik, ga dan vooral eens op onderzoek uit!

Er zijn verschillende Etsy winkels (online winkeltjes van particulieren) die dit soort sieraden verkopen. Er worden geen echte azulejos gebruikt, maar replica’s. Onder andere van bekende motieven en locaties. Sommige verkopers maken sieraden op verzoek, dus heb je iets specifieks in je hoofd, met bepaalde kleuren bijvoorbeeld, dan kun je een custom order aanvragen. Maatwerk dus, wat het nog net dat kleine beetje specialer maakt! Zo weet je gelijk zeker dat jij de enige bent met dat sieraad.

Denk aan een hanger met een, voor jou speciale, heilige of met een replica van tegeltjes die in je favoriete monument te vinden zijn. Of je favoriete oorbellen, maar dan met een Portugese twist? Of heb je mooie herinneringen aan een bezoek aan Lissabon, maar zijn al je foto’s per ongeluk gewist? Draag je herinneringen bij je in de vorm van een sieraad! Je kunt er alle kanten mee op. Dit geldt natuurlijk ook als je op deze manier iets wel erg origineels aan iemand cadeau wilt doen. En zeg nou zelf, hoe gaaf zijn deze armbanden?! Mocht iemand weten waar ze vandaan komen, dan hoor ik het graag! Op de een of andere manier lukt het mij (nog) niet om dat te achterhalen…

Azulejos armbanden

Hier alvast een aantal Etsy winkels, om je zoektocht te starten. Kijk bijvoorbeeld eens rond bij Atrio, LasJoyitasDeMarie of CorinaCrooks. Laatst genoemde gebruikt Mexicaanse tegeltjes, maar die zijn zeker net zo leuk.

PS: Aanstaande zondag is het moederdag! 😉

  • ondertussen achterhaald waar de armbanden vandaan kwamen, ook gemaakt door Atrio!