Herfst en kastanjes gaan in Portugal hand in hand. São Martinho (11 november) telt in Portugal eigenlijk als aftrap van de kastanjetijd. Ik laat dan ook elk jaar in november zien hoe veelzijdig hij te gebruiken is in je eigen keuken. Je kunt er namelijk veel meer kanten mee op dan je zou denken! En aangezien ik ook elke maand een lekker bacalhau recept deel, combineren we deze twee ingrediënten vandaag en maken we Bacalhau Assado com Crosta de Castanhas. Oftewel klipvis uit de oven met een korstje van kastanjes.

Note vooraf: dit is afhankelijk van het recept waarvoor je de kastanjes gaat gebruiken. Blanke kastanjes, zonder vliesje, gebruik je meestal voor zoete (na)gerechten en soepen waarin de kastanje het hoofdingrediënt is. Voor de meeste hartige gerechten hoef je dit vliesje niet te verwijderen, het is gewoon eetbaar.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
















