Recept: Caipirão

Met dit recept heb je binnen no time een zomers gevoel te pakken! In Nederland loop je de laatste jaren steeds vaker tegen de caipirinha aan: een Braziliaanse cocktail gebaseerd op de sterke drank cachaça. Deze cocktail heeft inmiddels vele varianten waarbij de cachaça wordt vervangen door andere dranken. In Portugal kom je, gezien de relatie met Brazilië, de caipirinha natuurlijk al veel langer en veel vaker tegen. En ook Portugal heeft ook een eigen variant: de caipirão. Deze wordt gemaakt op basis van de Portugese Licor Beirão.

Caipirão

Nou ben ik persoonlijk geen fan van de caipirinha, maar een caipirão daarentegen…! Dit komt doordat de alcoholische basis anders (lees minder sterk) is. Dus probeer zeker deze variant eens als je in Portugal bent. Of maak hem simpel eens thuis, je hebt maar een paar ingrediënten nodig!

Ingrediënten

Licor Beirão
limoen
Gemalen ijsblokjes (crushed ice)

Bereiding

Snijd je limoen in partjes en leg ze op de bodem van een whiskyglas. Druk nu met de stamper van een vijzel voorzichtig het sap er een beetje uit. Druk de partjes niet geheel tot pulp, maar beurs ze alleen lichtjes zodat het sap vrijkomt. Vul het glas aan met gemalen ijsblokjes (crushed ice). Vul het glas als laatste af met Licor Beirão, even roeren en je zomerse cocktail is klaar! Garneer je caipirão met een partje limoen.

Saúde!

  • In Nederland koop je je Licor Beirão gemakkelijk online!

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.