Arco da Calheta: Detox

En zo woonden we alweer ruim viereneenhalf jaar op Madeira. De tijd vliegt echt en daar zijn we ons enorm van bewust. Toen we hierheen verhuisden hadden we nog een werkweek van rond de 85 uur in de week beide, het was hard werken, maar ook genieten van de gasten en de mooie dingen samen tussendoor. Weliswaar vaak pas ’s avonds laat na de werkdag of juist heel vroeg in de ochtend. Samen naar het strand in het donker en dan heerlijk met je schoenen in de hand op blote voeten door de branding lopen van het Tesselse strand. Dat voelde goed en gaf veel geluk. Momentjes pikken heet dat, leuk en enorm goed voor je gevoel met elkaar en jezelf.

Toen we naar dit eiland verhuisden gingen we van een overvolle werkweek naar een paar uurtjes werk per week. Gek genoeg voelde het als normaal binnen een paar weken. En ook deze fase van het leven gaan we benutten zoals het moet zijn.

We gaan deze fase wel anders aanpakken dan voorheen op Tessel. Uiteraard heeft elke periode z’n voordelen en de nieuwe fase is vooral gericht op meer genieten, bezig zijn op een andere manier en veel minder moeten. Daarnaast een grotere aandacht voor lichamelijke gezondheid. Het gaat goed met ons, maar dat willen we wel graag zo houden. Het sluipt er zo makkelijk in, die minder goede gewoontes…

Arco da Calheta: Detox

Even een drankje hier en daar, wat vaker uit eten en dan niet perse altijd heel gezond. Het roer gaat om en we staan er beide erg positief in. Meer plannen van onze week samen. Klusjes, huishouden (niet mijn sterkste punt, helaas), uitstapjes inplannen zoals wandelen/verkennen van het eiland en uiteraard samen motor rijden. Sinds kort kunnen gasten ook op het eiland een Harley naar keuze huren in de stad, voor een scherpe prijs. En dat is mooi, want net afgelopen week met Tamara die hier op vakantie was een mooie rit kunnen maken. Als een soort van tourgids met eilandbezoekers het eiland over gaan. Een schitterende nieuwe ontwikkeling hier op Madeira.

Deze maand beginnen we met een detox van vier weken zonder alcohol. Het gaat gewoon te makkelijk en dat is niet handig voor ons lichaam. Meer gezond eten thuis en als we buiten de deur gaan eten, dan wat vaker naar een plek waar ook gezondere of vegetarische gerechten op de kaart staan. Echt lekker hoor, een malse espetada, bolo do caco of steak on the stone, maar op de langere termijn misschien beter om iets te minderen. Ook een drankje met gasten gaat zo snel, we hebben eigenlijk alleen maar leuke gasten en dat maakt de verleiding wel erg groot en vaak. Hier zullen we een andere vorm in moeten vinden. Ook deze week voor de eerste keer Padel gespeeld, wat een toffe sport is dat. Hier gaan we zeker vaker tijd voor inplannen!

Het zal misschien niet altijd makkelijk zijn, dat beseffen we ons maar al te goed. Voor de kenners van het eiland hier, die weten ook; na een lange wandeling smaakt die poncha altijd NOG beter. Maar we zien te vaak mensen om ons heen die klachten krijgen en daarmee zelfs dingen niet meer kunnen doen. Uiteraard niet altijd als resultaat van een slechte leefstijl, maar als we hiermee zelf een slag kunnen maken zal dat in ieder geval geen schade aanrichten. Als super positief punt kunnen we nu al melden dat we enorm goed slapen, en dat al in de eerste dagen van ons plan.

Vanaf Madeira lieve groeten van Anne en Dave.

Volg ons op de socials Instagram & Facebook voor meer foto’s.