Arco da Calheta: Wittebroodsweken

Leven op Madeira gaat soms super langzaam, en andere keren weer enorm snel. We hebben de laatste tijd het idee dat er niet veel gebeurde hier bij ons. Maar terugkijkend op de laatste maand is het onwijs druk geweest. Hoe kan het toch dat we dit niet zo voelen vragen we onszelf dan af.

Waar komt het door dat dit zo lijkt en niet als druk wordt ervaren. Zou kunnen omdat we hier zo enorm lekker in ons vel zitten vrezen we. En ook de mensen om ons heen.

Soms willen we zelf wel eens meer geregeld hebben op een bepaalde dag, maar door externe factoren worden we dan afgeremd en beseffen we ook direct dat het nu eenmaal zo gaat. Beetje bij beetje leren we ermee omgaan en kunnen het ook waarderen lijkt wel.

De aankoop van het naastgelegen land duurde meer dan een jaar voordat alle paperassen gereed waren en we tot de daadwerkelijke koop konden overgaan. Een mooie uitbreiding van Calheta Boutique Houses kan gaan beginnen straks. Tijdens de officiële overdracht realiseerde ik mij dat het precies op de dag van mijn vaders verjaardag was. Wat had ik hem graag bij mij gehad hier om dit te kunnen laten meemaken. “De buren komen maar 1 keer te koop in je leven Dave”, ik hoor het hem zeggen zoals vaak met andere beslissingen nog het geval is. De 16de juli is een meer dan speciale dag dus voor mij en Anne. Aankomende week wordt het land in kaart gebracht en kunnen we beginnen met ontwikkelen van de plannen.

Afgelopen maand zijn Anne en ik met elkaar getrouwd, op 4 augustus. Een schitterende bruiloft hebben we gehad! Waarvan we nog even moeten wachten op de foto’s helaas.. Zo gaat dat hier nu eenmaal. 🙂 Maar wat een week! Alle vrienden en familie hebben na de uitnodiging voor ons feest direct een ticket geboekt richting Madeira. Iedereen een week bij ons thuis op visite. Wat een fantastische ervaring en fijn om te zien hoe iedereen met elkaar aan het genieten was. Zeven dagen lang ontbijten, zwemmen in het zwembad, drankjes doen, eten en genieten. Een zeer waardevolle week en het besef dat we lieve mensen om ons heen hebben die hier graag bij wilde zijn.

Daarna een midweek naar Porto geweest om samen onze honeymoon te vieren. Even genieten op een andere plek, waar wij samen al een hele tijd naar toe wilden. Blauwe lucht, heerlijk warm en overal fijne eetzaakjes en plekjes om gezellig wat te drinken op een terrasje buiten. Deze stad is echt een aanrader! Heel goed te belopen allemaal, en alle leuke adresje zitten bij elkaar. Hier gaan we zeker nog vaker heen. Erg vriendelijk en gezellig is Porto. Veel live muziek op straat en het leek wel of iedere zaakje onze nieuwe favoriet was geworden. Het geluk zit in onszelf weten we wel, dus eigenlijk maakt het niet uit waar wij naar toe gaan. Sowieso een leuke tijd wordt het toch. 🙂 Daarom zijn we ook samen, samen is het allemaal mooier en kunnen we alles aan.

Tussendoor nog wezen forelvissen met vriend Adi en deze vangst op een barbecue bij andere vrienden weer ter plaatste gerookt. Ook ben ik deze maand gevraagd om in het oprichtingsbestuur te komen van de Harley Club hier op Madeira. Dus vanaf nu een lid van de First 9. Een mooie waardering als redelijk jong lid van deze club. Zoek maar eens op Instagram naar Guardioes da Madeira. Vorige week ook nog een fotoshoot gedaan om een foto mee te leveren voor een interview van een Nederlands zakenblad. Was het nog bijna vergeten, maar deze week even snel tussendoor gedaan. Echt mooie momenten zijn het steeds. Terugkijkend is het een mooi leven hier. We beseffen het echt, dit eiland en z’n bewoners maken het allemaal af.

Op naar een nieuwe maand, of liever een nieuwe dag. Want zo bekijken we het hier, elke dag is een cadeau voor ons en bevestiging van de goede keuze om naar hier te verhuizen.

Groetjes Dave en Anne

Volg ons op de socials Instagram & Facebook en wie weet tot ziens.