Bijzonder slapen: Canto das Fontes

Wakker worden in een tropisch bananenbos, uitkijken over de Atlantische Oceaan, het rustgevende geluid van een waterval op de achtergrond… Een goed begin van de dag lijkt me zo. Het kan tegenwoordig op Madeira, op de allereerste glampingsite van het eiland. Rust- en natuurzoekers opgelet! Maak kennis met het exclusieve Canto das Fontes.

Eerder schreven we al eens over verschillende glamping (oftewel Glamour Camping) en ecologische mogelijkheden op het vasteland. Kamperen zonder bijkomende ongemakken. Niet iedereen wordt namelijk blij van het gebrek aan comfort en luxe dat toch vaak hand in hand lijkt te gaan met dit verschijnsel. Nou heb ik zelf niks tegen kamperen, maar de glamping plekken in Portugal spreken zeker tot mijn verbeelding. Romantiek, comfort en vaak bijzondere locaties. Ik weet niet precies wat het is, maar ik word heel gelukkig van dit soort plekjes.

Niet zo vreemd dus dat er op Madeira ook een eco-glampingsite is ontstaan. Het Canto das Fontes is een kleinschalige camping, die nu een jaartje open is. Ze hebben op het moment  slechts twee tipi’s, oftewel kegelvormige tenten. De bedoeling hiervan is dat de bezoeker zich vredig en volledig ontspannen voelt, met voldoende ruimte voor zichzelf. Het Canto das Fontes ligt op 100 meter boven het strand van Anjos, een klein dorpje tussen Ponta do Sol en Madalena do Mar, aan de zonnige westkust van Madeira. Het ligt tegen de helling van een klif, tussen de bananenbomen met uitzicht op zee. Typisch Madeira!

Slapen doe je gewoon in een bed, geen gedoe met luchtbedden. Al staat dat bed dan wel in een tipi op een stukje grond midden in de natuur. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van het seizoen, en wat er op dat moment beschikbaar is, kun je fruit, groenten, eetbare bloemen en kruiden uit de biologische moestuin plukken en eten. Er is een gezamenlijke keuken waar je je maaltijden kunt klaarmaken (hier staat ook een koffiezetapparaat, heel fijn) en er is ook een barbecue. Per tipi is er een badkamer en toilet. Dus voor de diehard kampeerders onder ons, je kunt (indien gewenst) met je wc-rol onder de arm richting het “toiletgebouw”.

Wil je volledig tot rust komen, ergens midden in de natuur, maar niet te ver van de hedendaagse voorzieningen? Dan is dit een ideale plek. Een café en een supermarktje waar je vers brood en andere benodigdheden kunt kopen vind je op drie minuten afstand. Even weg van alle stress en beslommeringen van het dagelijks leven en puur genieten. Van de rust, de zonsondergangen, van de geluiden van de natuur en van elkaar. Of je nou romantisch met je partner gaat, gezellig met vrienden of op avontuur met je kinderen.

Weer een plekje erbij op mijn (al maar groeiende) wishlist… Ook onder de indruk van dit speciale plekje? Neem dan eens een kijkje op de website of boek gelijk je verblijf! Het minimum is drie nachten, maar anders kom je natuurlijk ook niet tot rust!