Carvoeiro: Nog Steeds Zomer!

Ja, daar zijn we dan alweer aanbeland in oktober, maar nog niks te merken van de naderende herfst. En dan kun je niet anders dan naast al je dagelijkse bezigheden, ook het strand bezoeken. Nu hadden we de tip gekregen om ook eens bij de bitcoinbar “BAM BAM BEACH” op Meia praia bij Lagos te kijken. Dus wij in onze fiatskie 500 gestapt, dakje open voor de sfeer en op naar Lagos, want die bitcoin bar wilden wij ook wel eens ervaren. Wij zijn geen echte “bitcoiners”, wij zijn die twee van velen die dachten laat ik ook meedoen en een fractie van een bitcoin kopen. En wanneer doe je dat, mmmmm? Wij als de bitcoin all-time high staat, maar dat mag de pret niet drukken, wij doen mee.

Het barretje ligt aan een ruim strand met lekker ligbedjes. Je kunt er genieten van een drankje en heerlijke muziek. De uitdaging was natuurlijk om met bitcoin te betalen en dat is zowaar gelukt. Wat zijn we toch hippe 50-tigers. We hebben de bitcoin wel met veel verlies verkocht voor onze drankjes, maar ja de euro is ook niet meer wat het geweest is dus dat maakt dan ook niet zoveel uit. We gaan er gauw weer eens naar toe en dan op een vrijdagmiddag wanneer ze een kleine party met live muziek hebben.

Carvoeiro: Nog Steeds Zomer!

We hebben ook twee dagen moeten uitwijken naar andere stranden dan Praia do Carvoeiro. Door de stroming en windrichting was er heel veel zeewier aangespoeld. Zoveel zeewier heb ik nog nooit gezien. Een enkeling waagde zich toch door de enorme berg heen naar het water toe. Medewerkers van de gemeente zijn er zo’n twee dagen zoet mee geweest om alles met een kraan en kiepwagen op te ruimen. Petje af voor de harde werkers, het strand is weer in ere hersteld.

Eerder in een van de blogs heb ik  beschreven hoe ik in 2014 onze eerste Portugese auto kocht samen met onze vriend Theo. Dat was een heel avontuur op zich. Nu acht jaar later is de lak van de mooie blauwe fiat door de zon erg aangetast. Bernt had daar eigenlijk helemaal geen probleem mee. Onze pure Portugese Fiat noemt hij de Punto. Maar overtuigend als ik kan zijn heb ik hem er van kunnen overtuigen dat het anders kan. Als we kunnen verbouwen dan moeten we onze auto toch ook wel wat op kunnen lappen. Dus we hebben spuitbussen op kleur laten maken en aan de slag. De lak was van nature al erg lelijk, vond ik vooral, dus veel konden we er niet aan verpesten. En het resultaat is niet super maar kan er voor ons mee door, pffff. Als we snel rijden ziet niemand dat we het zelf hebben gedaan, en dat gaat wel lukken met onze pittige rijstijl.

We wonen nu ruim twee en half jaar in het mooie Carvoeiro en ik heb al twee keer, na de zomervakantie, geprobeerd om Portugese les te gaan volgen op school. Bernt is een taal idioot die het een beetje komt aanwaaien, helaas pas ik niet in dat “vakje”. Er start elk jaar in september een lesprogramma voor residenten. Het is me dit jaar helaas weer niet gelukt om me hier voor aan te melden. Ik wilde niet nog een jaar wachten, want ik heb zelf niet de discipline om thuis in de boeken te duiken. Nu kwam ik via facebook de CLCC – Centro de Línguas, Cultura e Comunicação tegen. Gelukkig was daar nog een plekje vrij en ben ik inmiddels begonnen met Portugese les en wel klassikaal waar mijn voorkeur naar uitging. Best pittig maar ook heel leuk. Terug in de schoolbanken, samen met je medeleerlingen dialoogjes doen. En als ik het in mijn hoofd oefen dan klinkt het allemaal best aardig. Maar dan moet ik het klassikaal doen en dan komt het er toch een stuk beroerder uit dan het in mijn hoofd klonk. Ik moet ook niet te streng zijn voor mezelf, ik ben net begonnen. Uiteindelijk hoop ik dat ik de gesprekken een beetje kan volgen en vervolgens kan antwoorden. Mocht het grammaticaal niet helemaal kloppen dat is dan maar zo, als de Portugezen er maar wel iets van verstaan. En ik heb natuurlijk altijd Bernt nog achter de hand die het er sowieso uitflapt en zich niet druk maakt over het feit of het goed is of niet. Als het niet klopt verbeteren ze me wel roept ie dan.

Até a próxima vez!

Je vindt hun appartementen hier terug!