Bijzonder Slapen: Hotel Casa Palmela

Ik heb als ik in Portugal ben de neiging om de dagen één voor één vrij vol te plannen. Wat vaak als resultaat heeft dat ik ’s avonds uitgeteld op bed lig en verder nog maar aan weinig toe kom. Want tja, als je er dan toch bent… Dan wil ik wel heel graag zoveel mogelijk zien en doen. Maar af en toe een rustmomentje inplannen is ook nodig heb ik gemerkt. Dus sliepen we een nachtje te midden van de wijngaarden bij hotel Casa Palmela!

Al is alleen een nachtje ergens slapen uiteraard niet voldoende voor een rustmoment. Dus plande ik het zo dat we er aan het einde van de middag al waren. Check-in is vanaf vier uur.

Hotel Casa Palmela

Hotel Casa Palmela is een luxe landelijk boutique hotel, ontworpen om even volledig los te komen van het drukke leven. Als je aan komt rijden zie je het in de verte al liggen, omgeven door glooiende wijngaarden. Je bereikt het hotel door middel van een lange met wijngaarden omzoomde oprijlaan, met aan alle kanten de heuvels van het natuurpark Arrábida. Het serene witte 18e-eeuwse herenhuis is volledig gerestaureerd.

Hotel Casa Palmela

De ligging is perfect als uitvalsbasis om de nabije omgeving te verkennen. Het is gelegen in het hart van het Arrábida natuurpark. Zo ben je bijvoorbeeld met 10 minuten in Setúbal. Wij kozen er na aankomst voor om ons met een glas wijn te settelen op onze veranda. Vervolgens liepen we naar een van de zitjes die verspreid over het terrein terug te vinden zijn, om daar (met ons wijntje) te genieten van de late namiddag en de daaropvolgende zonsondergang. Het broodnodige rustmoment, even heerlijk pas op de plaats! Je kijkt uit over de wijngaarden en de omliggende heuvels en het enige wat je hoort zijn kwetterende vogeltjes.

Toen de zon eenmaal onder was liepen we op ons gemak terug naar de kamer. Na ons lekker opgefrist te hebben en een kopje koffie te hebben gedronken (er staat een koffiemachine op je kamer!) gingen we erop uit voor het diner. We hadden natuurlijk in het hotel kunnen eten, maar ik had mijn zinnen gezet op Choco Frito. We zitten immers op tien minuten rijden van Setúbal, dus dan kan je bijna niet anders dan de specialiteit van de stad gaan eten!

Hotel Casa Palmela

Voor de volgende ochtend besloten we fijn geen wekker te zetten. Het liefst waren we in onze badjas aangeschoven voor het ontbijt, maar dat ging ons toch net een stapje te ver. 😉 Na eerst een kopje koffie op de kamer te hebben gedronken namen we netjes aangekleed plaats op het buitenterras, na even gevraagd te hebben of dit ook mogelijk was. Er kwam iemand onze tafel dekken (de rest van de gasten zat binnen te ontbijten) en we kregen een menukaartje met keuzes. Heerlijk in de ochtendzon besluiten waar je die dag zin in hebt. Verse broodjes, ei, zalm, fruit, vers geperst sinaasappelsap, noem maar op. Wederom met dat fijne uitzicht.

Na het relaxte ontbijt hebben we onze koffertjes vast ingepakt en uitgecheckt, voor we nog even heerlijk het terrein gingen verkennen. We hadden al een bord zien staan met verschillende wandelingen erop. Mocht je hier wat langer verblijven dan 1 nacht, dan zijn er allerlei activiteiten te doen. Denk hierbij aan wellness arrangementen, paardrijden, fietsverhuur, yoga en/of pilates. Ook kan de receptie verscheidene leuke uitjes in de omgeving voor je reserveren; een bezoek aan een kaasmakerij, een wijnproeverij op een wijngaard of bijvoorbeeld dolfijnen spotten. Bespreek je wensen en ze helpen je verder! Dat is het voordeel van een wat luxere accommodatie.

We hadden op dag één uiteraard het zwembad bij de wijngaarden al gezien, maar tijdens ons ommetje kwamen we ook het tweede zwembad tegen. Dit ligt iets beschutter in de tuin, onder een aantal bomen aan de andere kant van het hoofdgebouw. Het gehele terrein beslaat 70 hectare in totaal, dus er valt genoeg te ontdekken. Ook bestaat er de mogelijk een van de speciale ruimtes af te huren voor een evenement. Of dat nou een receptie, meeting of bruiloft betreft. Er zijn zowel privé als zakelijke mogelijkheden.

Je kunt verblijven in een kamer in het ‘Main house’ of in een ruime suite – handige optie voor een gezin – in het ‘Garden House’ (het oudste gebouw op het terrein). Uiteraard zijn er verschillende kamertypes te boeken. Naast de verschillende kamers is er ook een drietal villa’s te huur, met alles erop en eraan.

Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website of boek gelijk jouw verblijf! 😉