Casa Pereira da Conceiçao

Met mijn neus sta ik bijna gedrukt tegen de etalage. Ja, ik lees het goed. Er staat toch echt aardbeien & champagne thee. Als liefhebber van beide is mijn aandacht gelijk geprikkeld. Ik sta voor de winkel ‘Casa Pereira da Conceiçao’ in één van (normaliter) de drukste winkelstraten van Lissabon, Rua Augusta 102. Nu het op straat rustiger is dan normaal, valt deze koffie-en thee speciaalzaak mij pas écht op. Vooral omdat deze koninklijk en bijna Parisienne oogt.

Ik raak in gesprek met naamgenoot Carla die hier al meer dan drie jaar geluksmomenten verkoopt in de vorm van blended koffie-en thee. En dat aan mensen uit alle uithoeken van de wereld. Zij vertelt mij enthousiast dat de winkel dateert uit 1933 en de stijl van het pastelachtige meubilair stamt uit de 17de eeuw.

Met open mond kijk ik rond. De verpakkingen van hun thee zijn prachtig en het meubilair is adembenemend. Het is wat je noemt een ‘instagrammable’ winkel. Carla glimlacht als ik dat tegen haar zegt. “Het bijzondere is dat we helemaal niet op social media zitten, we zijn er niet voor de massa, maar voor de echte liefhebbers. Bij ons ga je terug in de tijd. Wij staan met het moederbedrijf en de winkel ook voor het behoudt van het Portugese ambacht.”

In Casa Pereira da Conceiçao kun je koffie en theesmaken ook laten samenstellen. Als een ‘laborant’ voegt Carla vleugjes van verschillende soorten thee of koffie aan elkaar toe om ieders smaakwens te vervullen. Op basis van de gepersonaliseerde samenstelling kan het dus best zijn dat jouw blended koffie of theesmaak de enige ter wereld is.

Wie liever gebruik wil maken van bestaande samenstellingen kan kiezen uit opvallende smaken als ‘thee van portwijn’, ‘parelthee’ of ‘aardbeien & champagne thee’. Mijn keuze valt uiteraard op het laatste. Ik mag de deksel openen en ruik de aroma’s. Champagne en aardbeien bij het ontbijt? Dat kan nu dus ook in de vorm van een heerlijk kopje thee. Uiteraard gaat er hier een doosje van mee in de koffer!

Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 tot 21:00 uur.

Hier lees je iets meer over deze winkel met geschiedenis (loja com historia).


Carla is gastblogger voor Saudades de Portugal en woont in Amsterdam. Ze is business consultant en communicatiestrateeg. Ze adviseert bedrijven over hun bedrijfsstrategie, positionering en communicatie. Carla is van Portugese afkomst en reist meerdere keren per jaar naar Portugal. Ze bezoekt dan nieuwe adresjes, plekken en regio’s waar ze nog niet eerder is geweest. Haar uitvalbasis in Portugal is Cascais en/of Lissabon. Meer weten neem bijvoorbeeld een kijkje op haar Instagram.