Bijzonder slapen: Cooking and Nature

Houd jij van koken, natuur en niet standaard hotel design? Dan is dit hotel helemaal jouw ding! Het klinkt als drie zaken die niet direct met elkaar te maken hebben, maar bij het Cooking and Nature Emotional Hotel komt het fantastisch samen. Wil jij een verrassende en unieke ervaring? Lees dan snel verder.

Het zou niet leuk zijn als ik alles zou verklappen. Dit hotel is juist zo leuk door de vele verrassingen die het biedt, dus ik licht slechts een klein tipje van de sluier op. Bereid je om te beginnen voor op een bijzondere hotelkamer. Zo is er een kamer waar het tweepersoonsbed middenin de kamer stond, met aan het hoofdeinde een ligbad en boven het bed aan het plafond een gigantische foto van twee pinguïns. Klinkt totaal waanzinnig, maar was echt heel gaaf! Bij het spieken in andere kamers zag ik onder andere paddenstoelen als nachtkastjes, geweldige buitendouches (zelfs met schommel!) en hele foute behangetjes. Je krijgt bij het inchecken en tasje met informatie en daarin vind je ook welke film de inspiratie was voor het design van je kamer. Denk dan bijvoorbeeld aan Avatar, Moulin Rouge! of Amélie. In totaal zijn er twaalf verschillende kamers (lekker kleinschalig).

In scherp contrast met de overvloed aan prikkels van de hotelkamers staat de rust van de prachtige omliggende natuur. Op het terras buiten lig je overdag fantastisch in de schaduw van de bomen bij het zwembad en brandt ’s avonds een heerlijk kampvuur. Hier kun je prima een hele dag lekker hangen met een boekje en een drankje. Dat drankje mag je overigens zelf pakken in de zogenaamde honesty bar. Je geeft netjes aan op een lijstje wat je hebt gedronken en rekent het bij vertrek af. Heerlijk dat dit vertrouwen nog bestaat en kennelijk mogelijk is! Je kunt er ook voor kiezen dit drankje in een van de gezellige “huiskamers” op te drinken bij een knapperend haardvuurtje. Of zoals mij, na een stevige wandeling, in bad. 😉

Tja, en dan het cooking gedeelte. Vind je het leuk om met een Portugese chef je kookkunsten te beproeven? Dat kan! Rond het grote, volledig ingerichte kookeiland kan je samen aan de slag, natuurlijk onder het genot van een wijntje. Daarna ga je aan tafel en kan je proeven van je eigen brouwsels. Heel fijn is dat het snijdwerk vooraf al voor je gedaan is, dus je staat geen uren in de keuken! Van de gerechten die je maakt (van Chef Nuno Barros) krijg je de recepten uitgeprint in een mapje mee. Geen Masterchef? Je kan er natuurlijk ook “gewoon” eten. Vrijdag volgt het recept voor het gerecht op de foto hieronder!

Bijzonder Slapen: Cooking and Nature Emotional Hotel | Saudades de Portugal

Het knusse hotel ligt even buiten het plaatsje Alvados in een bijzonder natuurgebied, het Parque Natural das Serras de Aire e Candeeiros (hierover later meer), bekend om de vele kalksteengrotten. Je kan hier prachtige wandelingen maken! Ook liefhebbers van cultuur hebben genoeg te doen. Vlakbij ligt het imponerende bedevaartsoord Fátima, op 30 kilometer het klooster van Alcobaça en op minder dan 20 kilometer het klooster van Batalha. Een ideale uitvalsbasis dus om de omgeving te verkennen, terwijl je slaapt in volledige rust midden in de natuur!

Bijzonder Slapen: Cooking and Nature Emotional Hotel | Saudades de Portugal

Aangezien het hotel midden in een natuurpark ligt zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden om die natuur te gaan verkennen. Zo kun je eropuit trekken per fiets (elektrisch of niet), ter paard of te voet. De wandelingen kunnen individueel (met GPS) gedaan worden of met een gids. Tip: na al die activiteiten in de natuur kun je heerlijk bijkomen in het wellness gedeelte van het hotel.

Meer zien of reserveren? Kijk hier. Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.