Recept: Curd de Maracujá

Met de feestdagen in het vooruitzicht zie je meer en meer speciaal/tropisch fruit in de supermarkten. Zo ook de passievrucht. Erg typerend voor Madeira en volop te vinden op het eiland. Of het nou om verse gaat, in recepten of in een cocktail. En eerlijk is eerlijk, niks mis met appeltaart, maar rond de kerst pakt iedereen net iets meer uit dan normaal. Ik vond het dan ook een uitgelezen moment voor een feestelijk recept met deze fijne vrucht!

Het is makkelijk te maken en je zet er wat speciaals mee op tafel. Als vulling van je pavlova, op/in een taart, bij een chocolade toetje of een parfait, om maar wat te noemen. Blijft er wat over? Ook lekker in de yoghurt! Het recept is goed voor (ongeveer) een potje van 300 ml en blijft in de koelkast een paar weken goed.

Ingrediënten

300 gram verse passievrucht pulp
1/2 citroen
2 eieren
2 eidooiers
150 gram suiker
75 gram boter (kamertemperatuur)

Bereiding

Pak een kom en doe hier de suiker, eieren en eidooiers in. Klop dit goed samen tot er een romige massa ontstaat. Voeg dan de passievrucht, het sap van de halve citroen en de boter toe en meng dit. Zet een pannetje op het vuur en giet hier het mengsel in. Verhit, terwijl je constant blijft roeren, op laag vuur tot het de juiste consistentie krijgt. Giet het dan in een kom en dek af met plasticfolie. Zorg dat het folie de curd raakt ter voorkoming van een vel. Laat afkoelen en schep vervolgens in een potje. Sluit af en zet in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe het gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.