De leukste shopadresjes van Albufeira

Eerder nam ik je al eens mee langs de leukste winkeltjes in Lissabon en Porto. Dat er in de grote steden volop leuke dingen te vinden zijn komt niet echt als een verrassing. Maar ook in een vakantiedorp als Albufeira zijn er tussen alle toeristische prullaria nog een aantal leuke adresjes te vinden. Ik vertel je vandaag waar je moet zijn voor de beste souvenirs, de meeste inspiratie en de fijnste hebbedingen!

Adega 31

Wijnliefhebbers kunnen natuurlijk een willekeurige garrafeira (slijterij) binnenlopen en een fles van een plank trekken, maar veel leuker is het om eerst zelf te proeven! Op die manier  weet je ook zeker dat je een lekkere fles koopt. Bij Adega 31 bieden ze een wijnproeverij aan voor €4 p.p. Hiervoor kun je zes Portugese wijnen proeven met keuze uit zeven rode, zeven witte, drie rosé en drie groene wijnen. Jouw favoriet kun je direct kopen. Geen keus kunnen maken? Dan kom je op een ander moment gewoon terug en proef je zes andere wijnen. Ook kun je hier terecht voor een fles Licor Beirão of Dom Cristina (voorheen Brandymel).

Mijn tip: de Maria Mansa (rood) en de Barranco Longo (rosé)!

*Rua São Gonçalo de Lagos, loja 3/4, Albufeira

Helaas permanent gesloten

Adega 31

Art-Boutique

Dit is een klein winkeltje in een zijstraatje, waar je misschien anders zo aan voorbij zou lopen. Het is een leuk zaakje met een etnisch tintje (nee, niet Portugees). Hier kun je je vergapen aan zilveren sieraden, maskers, leren tassen en andere exotische zaken. Het doet mij een beetje denken aan een wereldwinkel. Even iets anders dan barcelo haantjes en geborduurde theedoeken. De eigenaar is trouwens wel Portugees.

*Beco Diogo Cão Nº4, Albufeira

Helaas permanent gesloten

Art-Boutique

Pau de Pita

Portugal staat bekend om het mooie aardewerk, dus deze winkel mocht niet ontbreken in het rijtje. Natuurlijk kun je bij een van de vele Chinese en/of toeristische winkeltjes goedkoper een Portugees ogend schaaltje op de kop tikken, maar hier vind je de handgemaakte, echte versie. En die is altijd mooier! Ze hebben verschillende series, qua kleur en ontwerp.  Kies voor leuke olijvenschaaltjes, een mooie kan of typische bordjes. Ook kun je hier terecht voor een lekker zeepje of een ansichtkaart.

*Rua 5 de Outubro 64-66, Albufeira

Pau de Pita

Inédita

Ook dit kleine winkeltje zit enigszins op een vreemde plek, namelijk naast de parkeergarage in het centrum. Ben je op zoek naar leuke notitieblokjes, tasjes, accessoires voor in huis of gewoon iets fleurigs, dan zit je hier goed. De collectie verandert regelmatig, zodat je tijdens je volgende vakantie gewoon weer iets leuks uit kunt kiezen. Niet alles in de winkel is Portugees, je komt er bijvoorbeeld ook wel eens iets van Pip Studio tegen. De rode draad hier is fleurig en kleurig!

Verhuisd naar:

* Alameda da Orada 24, 8200-394 Albufeira

Inédita

Campos Santos

Op zoek naar typische Portugese etenswaren, maar je was niet van plan om een tripje naar de markt te maken? Geen probleem! In deze winkel vind je voornamelijk Produtos Regionais (regionale producten) zoals honing, al dan niet in een leuk Portugees aardewerken potje, jam met typisch Portugese smaken, sardientjes (paté) in leuke verpakkingen, olijven, zoetigheden gemaakt van vijg, Portugees  zeezout, piri-piri, etc. Als je op zoek bent naar een leuk cadeautje om mee terug te nemen (voor jezelf of iemand anders) dan slaag je hier zeker! Verder verkopen ze ook typisch Portugese etenswaren die je misschien eens wilt proberen, maar niet geschikt zijn om mee het vliegtuig in te nemen.

*Avenida da Liberdade nº 63, Albufeira

Campos Santos