De leukste shopadresjes van Porto

Onlangs kreeg je van mij een aantal leuke shopadresjes in Lissabon (Gemist? Kijk hier). Natuurlijk wil je dezelfde tips voor je city trip naar Porto. Vandaag dus een aantal leuke ideeën voor de beste souvenirs, de meeste inspiratie en de fijnste hebbedingen. Het leuke van het winkelaanbod in Porto is dat er vaak een mix van artikelen wordt aangeboden. Niet alleen kleding, maar ook interieurartikelen bijvoorbeeld. En soms kun je er zelfs hapjes en drankjes doen!

Armazém

Tijdens mijn fietstocht door Porto stuitte ik bij toeval op deze locatie. In wat een omgebouwde loods of pakhuis of zoiets moet zijn kun je nu wijntjes drinken, genieten van kunstexposities en mooie spulletjes kopen in verschillende winkeltjes. Houd je van kunst en creativiteit dan is een middagje hier op het terras (binnen of buiten) beslist een goed idee!

Armazém, Rua da Miragaia 93

Armazém

A Vida Portuguesa

Als je op zoek bent naar een typisch Portugees cadeautje, dan ben je hier op de goede plek. Van keramieken zwaluwen tot handige gadgets voor in de keuken en van prachtig verpakte zeepjes tot schattig speelgoed. Het is een mooie grote winkel, met brede, houten trappen, waar je wel even zoet bent met rondsnuffelen. P.S. Ze hebben ook een webwinkel en een vestiging in Lissabon.

A Vida Portuguesa, Rua Galeria de Paris 20, Porto

A Vida Portuguesa

Almada 13

Almada 13 is een concept store met industriële sfeer, waar vijf verschillende merken zich verzamelen tot één winkel. De overeenkomst is dat het Portugese merken zijn en ze spullen verkopen waar je ongelofelijk hebberig van wordt. Het design en handwerk van Águas Furtadas, de bijzondere kledinglijn van Aldeias Hisóricas de Portugal, allerhande producten van kurk door Cork & Co, kleding, accessoires en meer van WE – Rota do Chã en kleding en decoratieve artikelen van The Yellow Boat (briljante webwinkel ook…).

Almada 13, Rua do Almada 13, Porto

Almada 13

Cubik

Een kledingwinkel, interieurzaak, galerie en café in één. Als je nog twijfelt of je dat leuke shirtje wel moet kopen, kun je er goed over nadenken tijdens een chocoladetaartje. Wel met het risico natuurlijk dat je dan nóg meer ziet dat je wilt hebben. Het interieur is trendy: fietsen zijn omgebouwd tot kledingrekken en de vloer is een prachtig tegelmozaïek. Je vindt hier zowel nieuwe als tweedehands kleding.

Cubik, Travessa de Cedofeita 51, Porto

Coração Alecrim

Vintage en natuur staan centraal in deze beeldschone winkel. Prachtig aardewerk, bijzondere geweven plaids, fijne leren laarsjes en (mijn favoriet) veel mooie schrijfwaren. Maar ook kun je hier bijvoorbeeld geweldige vintage pothelmen kopen. Weinig kans dat je hier de deur uitloopt zonder nieuwe aankoop.

Coração Alecrim, Travessa de Cedofeita 28, Porto

Mercado 48

Nog zo’n geweldige alles in één winkel. Design staat centraal in deze concept store waar je kleding vindt, maar ook meubels, wijnen, gourmetartikelen en skateboards. Maar het meest bijzonder zijn de handgemaakte fietsen. Gelijktijdig is het een galerie waar steeds wisselende exposities worden gehouden.

Mercado 48, Rua da Conceição 48

Casa Diogo

Tot slot: koekjes. Die zijn altijd goed. Bij Casa Diogo koop je ambachtelijke koekjes van de Fábrica de Biscoitos Diogo, maar ook regionale worsten, kaasjes en andere heerlijke Portugese zaken. Deze winkel bevindt zich in het Centro Comercial Bombarda, een overdekt winkelgebied waar meer dan 25 winkels te vinden zijn die zich op één of andere manier bezighouden met design, ambacht of kunst. Dus kijk gerust ook even verder!

Casa Diogo, Rua de Miguel Bombarda 285, winkel 13