De Origineelste Moederdag Cadeaus

Moederdag komt er weer aan. In Portugal wordt het op 3 mei gevierd en in Nederland een week later, op 10 mei. Je kunt dan met bloemen aankomen. Of parfum. Of de laatste CD van Frans Bauer. Of je kunt voor iets origineels gaan. Een Portugees cadeautje bijvoorbeeld. Verrassende ideeën krijg je van mij!

Wijn en kurk

Houdt je moeder wel van een wijntje? Dan is er dit bijzondere wijnrek, helemaal van Portugees kurk. Het is gemaakt door de ontwerper Stewart Rose, iemand waar we nog wel eens op zullen terugkomen. Er passen tien flessen wijn in. (alleen standaard formaat). Je koopt het rek nu met twintig euro korting hier.

Stewart Rose

Lekker lui lezen

Zie je je moeder altijd weggedoken onder een dekentje op de bank, of op haar tuinstoel in de zon boeken verslinden? Dan doe je haar met dit cadeau ongetwijfeld een plezier. “Thuis in Portugal” van Marieke Woudstra is een roman over Marjolein en Bart die naar de Alentejo vertrekken om hun buitenlandse droom te verwezenlijken. Voor maar 15 euro koop je het hier.

Portugees tegelpapier

Heb je een creatieve moeder? Dan kan ze met dit cadeau ongetwijfeld goed uit de voeten. Het zijn verschillende vellen hobbypapier, met prachtige, Portugese azulejo dessins. Ideaal voor scrapbooken, kaarten maken, origami, frames voor schilderijtjes en veel meer. Kopen doe je hier voor € 16,49.

tegelpapier

Muziek

Een muzikale moeder verras je gemakkelijk met de mooiste Portugese fado. Je kunt gaan voor een CD van een specifieke zangeres (Amalia Rodrigues, Mariza of Cristina Branco), maar om het 200 jarig bestaan van de fado te vieren is ook een prachtig boek met CD’s uitgekomen. Het vertelt de geschiedenis van de fado, vertelt je waar de beste fadohuizen zijn in Portugal (en daarbuiten) en biedt je in twee CD’s een prachtig overzicht van de fado tot nu. Je koopt het hier.

Fado cd

Keukenprinses

Er zijn best een aantal Portugese kookboeken, maar die van chefkok George Mendes ken je vast nog niet. De kok van het sterrenrestaurant Aldea in New York geeft je 125 heerlijke recepten, maar vooral ook bijzonder mooie foto’s van Portugal. Het is nu te krijgen voor €31,99 als je hier klikt.