Celebra a Vida: Portugese Kriebels

De lente is eindelijk in aantocht. Sommige mensen hebben in deze tijd altijd de lentekriebels. Anderen krijgen vervelende kriebels in de neus door de pollen. Wij hebben de Portugese kriebels. Positieve kriebels dus! Vanaf april zitten we (als alles volgens plan verloopt) semi-permanent in de Oost-Algarve en een maand geleden begon het ineens te kriebelen.

Wat kriebelt er?

Noem het een combinatie van vlinders in je buik en zenuwen, die kriebels. Een verliefdheid. Gezonde spanning én heel veel zin. Tot een paar weken terug had ik helemaal nergens last van. Ik keek er vooral heel erg naar uit. Ik bedoel: we zijn al bijna drie jaar bezig met dit project. Dus het is wel een keertje tijd om voor langere tijd die kant op te gaan toch? Maar als het dan écht bijna zover is, slaan de kriebels toe.

Go with the flow

En het is niet alsof we nu al definitief emigreren. We gaan de komende maanden gewoon dichter op de bouw zitten. Voor werk en familie komen we regelmatig terug. We houden nu ook nog een plekje in Nederland. Als we één ding hebben geleerd in dit project dan is het wel dat vooruitkijken en plannen leuk is, maar het in de praktijk steeds anders loopt. Met dat idee gaan we nu ook naar Portugal. We zien wel hoe het loopt en hoe we er over een half jaar bij zitten. Misschien geeft dat juist wel die extra kriebel.

De spanning bouwt zich op

Het is trouwens een hele mooie kriebel hoor. Het hoort bij de stappen in ons project. Zo begon het allemaal met de aankoop van onze grond in Fuseta. Toen kwamen de plannen en ontwerpen. Daarna verkochten we ons huis in Utrecht alvast en trokken we in een tijdelijk huurhuis in de buurt van Utrecht. Allemaal leuke en spannende stappen, maar ons werk en leven in dezelfde omgeving ging gewoon door.

Is dat ook de kriebel? Dat je dagelijkse leven nu écht verandert? Ik denk het wel. Ander land, andere omgeving, andere taal, de bouw van ons resort die begonnen is. Je familie en vrienden hier die je niet meer zo makkelijk kunt zien. Ook al sta je normaal niet elke week op de stoep. Weten dat je voorlopig niet meer even langs kunt gaan, voelt ineens heel gek.

Een cocktail van…

Het is het allemaal bij elkaar. Een cocktail van zin, zenuwen, verandering, onzekerheid, nieuwe avonturen en het gemis van onze familie en vrienden. Met de kriebels in de buik zijn we klaar voor de volgende afslag in onze weg naar de Oost-Algarve.

Celebra a Vida!


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog hier op Saudades de Portugal.