Celebra a Vida: Kwalitijd

Als we de vraag krijgen wat we in Portugal nu het meeste missen uit Nederland dan is ons antwoord: familie en vrienden. Geen eten, spullen, cultuur, seizoenen of natuur, maar de mensen. Je kunt niet makkelijk meer even afspreken, naar die speciale verjaardag of dat leuke uitje gaan. Dat is soms een gemis. Zeker bij bijzondere momenten. Maar we zien hier ook iets moois ontstaan.

Lang leve Teams, Zoom, Skype, FaceTime of WhatsApp videobellen. Want we kunnen elkaar toch even op beeld zien en een kijkje geven in elkaars leven. Zo videobellen we regelmatig met familie en vrienden om contact te hebben. Heel leuk, maar het haalt het niet bij elkaar in het echie zien. Dat is natuurlijk de leukste ervaring.

Kwalitijd

Het is wat lastiger plannen en regelen vanwege de afstand. Maar Portugal is nou ook weer niet zó ver: drie uur vliegen en je bent er. Als er dan bezoek is, gebeurt er ook wat moois. Want die ene avond die we in Nederland afspraken, is nu een paar dagen geworden. Soms zelfs een week of nog iets langer. Daardoor hebben we veel meer tijd met elkaar. Het geeft bij ons een nieuwe dimensie aan het contact, want je krijgt andere gesprekken en deelt meer met elkaar. Je ziet elkaar dan minder vaak, maar als je elkaar ziet is het contact veel intenser.

Vakantie vieren

Familie en vrienden die langskomen zijn ook lekker in de vakantiestemming. De zon schijnt, ze zijn vrolijk, ondernemen leuke tripjes, genieten van de mooie omgeving, cultuur en het eten. Wij zijn doordeweeks aan het werk, maar buiten werktijd gaan wij mee in die fijne vakantiestemming. Dan is het voor ons ook een mini-vakantie en vieren we samen het mooie leven.

Kwalitijd

Nieuwe dingen ontdekken

We vinden het altijd leuk om mooie, nieuwe plekjes in de omgeving te ontdekken. Als er bezoek komt dan doe je toch nog even extra je best. Dat eettentje waar we al een tijd naartoe willen, dat nieuwe wijnhuis of die mooie wandeling iets verder weg waar we nog niet aan toegekomen zijn. Dat doen we dan ook echt en genieten zelf ook van die nieuwe ontdekkingen.

Het leven in Portugal

Via onze blogs delen we al veel van ons leven en project in Portugal. Maar we merken ook dat familie en vrienden benieuwd zijn waar we nu precies wonen en hoe we hier leven. Dus komt er weleens iemand gezellig aanwaaien die in de buurt op vakantie is of onderweg tijdens een roadtrip bij ons een stop maakt.

Het is dus soms een gemis om familie en vrienden niet te zien, maar het brengt ons ook weer mooie momenten als we bij elkaar zijn.

Op dit moment schijnt het zonnetje hier nog heerlijk in oktober. Het ziet er naar uit dat de zon voor ons project ook weer gaat schijnen. We blijven nog even in spanning, maar het ziet er hoopvol uit. Volgende maand weer meer over ons project.


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.