Celebra a Vida: Stijl

De moodboards mogen na lange tijd weer tevoorschijn komen! We komen op het punt dat we ons langzamerhand kunnen storten op de stijl en inrichting van de huizen. Eerst zijn de kozijnen, ramen en schuifdeuren aan de beurt. Dan volgt het sanitair en gaan we door naar het inrichten van andere ruimtes. Zin om mee te spieken naar de stijl?

Als het drie jaar duurt voordat je bouwvergunning er is dan heeft het niet zoveel zin om alles in jaar één al uit te zoeken qua stijl en inrichting. We waren wel goed op weg. 😉 Er kan een hoop veranderen in die tijd: nieuwe ideeën, nieuwe producten, nieuwe materialen, nieuwe prijzen, beschikbaarheid. Daarom hebben we na een tijdje dat deel van het project maar ‘on hold’ gezet. Hoe leuk het ook is…

Nieuwe ideeën

Het moodboard werd steeds wel aangevuld met nieuwe ideeën en producten ter inspiratie. Hoeveel pins kun je hebben van schuifdeuren? Maar concrete beslissingen namen we bewust nog niet. Dat lange wachten heeft ook zo z’n voordelen. Je kunt langer nadenken over ideeën. Is dat idee nog steeds zo leuk? Of denken we daar nu anders over? Zijn er mooiere, nieuwe producten op de markt gekomen? En nu we hier wonen zien we ook bepaalde ideeën in een ander perspectief. Zijn die materialen wel handig in dit klimaat?

Celebra a Vida stijl

Aan ons basisidee qua stijl en sfeer is overigens niets veranderd. Dat is wel zo fijn. Anders mag je opnieuw beginnen. We noemen het industrieel beachy met een vleugje Portugese traditie. De buitenkant en dan vooral de voorkant en het dak in de sfeer van de traditionele quinta’s uit de omgeving. De binnenkant en achterkant hebben industriële elementen, natuurlijke materialen en een beachy sfeer met veel licht.

Celebra a Vida: Stijl

Pinterest Impressies

De typische schoorstenen uit de Algarve, omlijstingen om de ramen, Santa Catarina dakpannen en traditionele witte buitentrappen zijn wat voorbeelden van het vleugje traditioneel. De industriële elementen vind je terug in grote ramen en schuifdeuren met ruitpatroon, het gepolijste beton op de vloeren en de 3,5 meter hoge ruimtes. De natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet en kurk maken er een beachy sfeertje van samen met witte, azuurblauwe en nachtblauwe kleuren.

Kozijnen, ramen, schuifdeuren en buitendeuren

Ze zijn een paar maanden geleden besteld. We kiezen voor antraciet grijze aluminium kozijnen. Praktisch maar ook in een industriële stijl met ruitpatroon in de grote schuifdeuren van 3,60 meter. De ramen aan de voorkant krijgen een traditionele omlijsting om de kozijnen en de buitendeuren blijven neutraal in lattenvorm en in dezelfde antraciet grijze kleur.

Celebra a Vida: Stijl

Pinterest Impressies

Sanitair

Het uitzoeken van het sanitair doen we ‘as we speak’. Ook hier komt een combinatie van industrieel en traditioneel terug. Betonvloeren, industriële kranen en regendouches met Portugese tegels en houten wastafelmeubels. De eerste offertes zijn binnen en we hopen rond de zomer de bestelling te kunnen plaatsen.

Celebra a Vida: Stijl

Pinterest Impressies

Inrichting andere ruimtes

Ondertussen werken we de ideeën voor de keuken, woonkamer en slaapkamers uit. Naast de nodige tripjes online en pins op ons moodboard staan er een hoop leuke uitstapjes naar winkels, groothandels en fabrikanten op de agenda de komende tijd. Die zomer komen we wel door! 


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.