Celebra a Vida: ao Trabalho

Na de feestvreugde van de bouwtoestemming willen we uiteraard zo snel mogelijk aan de slag: ao trabalho! De aannemer staat al klaar, in de startblokken. Het is alleen nog ‘even’ wachten op de bevestiging. Ken je dat verhaal van die bevestiging die de volgende week in de bus zou vallen? Die kwam maar niet…

Déjà vu

Dit hebben we al eens in een eerdere fase meegemaakt. De aankondiging dat iets akkoord is en de bevestiging alleen nog maar getekend hoeft te worden. Dat duurde uiteindelijk drie weken. Hebben we dan niet geleerd in die drie jaar dat het pas écht zo is als je het zwart op wit hebt? Ja natuurlijk wel, maar noem het jeugdig enthousiasme na zo lang wachten: die mondelinge toezegging heel erg graag willen geloven.

Nieuwe vrienden

De brief met de bevestiging kwam dus niet. Dan maar op pad weer naar de gemeente. Het was de afgelopen maanden een gewoonte geworden om een paar keer per week langs te hobbelen bij de gemeente en vriendelijk naar de status te vragen. De portier van de gemeente is inmiddels onze nieuwe beste vriend. Door corona knuffelen we nog net niet, maar de band is innig 😉 Hij is niet alleen de portier, maar probeert ook echt dingen voor ons uit te zoeken en te regelen.

Zo wist hij ons te vertellen dat tóch nog niet alles helemaal akkoord was. Hoe dat kon na de mondelinge toezegging? De leidinggevende had voor het goedkeuren van het dossier nog één laatste controle gedaan en, ja helaas voor ons, iets gevonden. We hadden een aanvullende verklaring nodig van de aannemer. Even heel diep zuchten, tot 10 tellen… en dan hup achter die verklaring aan.

Een lange adem

De aannemer regelde heel fijn dezelfde dag nog de verklaring. En zo stonden wij de volgende dag bij de gemeente vrolijk met de verklaring te zwaaien. Na het indienen van de verklaring duurde het toch nog 3 weken, toch weer die 3 weken ;), voordat de portier de verlossende woorden uitsprak: De bevestigingsbrief is klaar! Een lang traject lang houdend: we hebben het eindelijk zwart op wit. De officiële bouwvergunning! We kunnen écht ao trabalho!

ao Trabalho

Ondertussen op de bouwplaats

Is er dan al wat trabalho te zien op de bouwplaats? Je gelooft het bijna niet, maar we hebben al de fundering en kelders van de vier huizen. Hoe gaaf is dat? Dat ziet er gelijk indrukwekkend uit! Zo gaan we lekker bouwend het nieuwe jaar in.

ao Trabalho

Feliz Ano Novo para todos.


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.