Hoera, we zijn jarig!!

Hoera, we zijn jarig! Precies één jaar geleden publiceerden we ons allereerste artikel! Best een beetje trots zijn we over onze start, over het doorzetten en dat we in deze korte tijd zoveel mensen enthousiast hebben kunnen maken over onze grote passie: Portugal. We zijn nog lang niet uitgeschreven, maar blikken vandaag terug op een bewogen jaar Saudades de Portugal.

Het begon allemaal op een zonnige middag in de tuin van een gezamenlijke vriendin. Werd het niet eens tijd dat Marlou iets ging doen met haar prachtige (vindt Willeke) foto’s? Niet zonder tekst erbij, vond Marlou. Kan Willeke dat niet doen? Na meer dan twee jaar elders over Portugal geschreven te hebben, twijfelde Willeke. Was er nog meer te schrijven? Na een paar weken twijfelen en wikken en wegen hakten we de knoop door. “We proberen het gewoon”.

Tja, dat bleek easier said than done… Een website beginnen is nog niet zo ingewikkeld, maar je moet hem natuurlijk ook vullen. Wat willen we vertellen? Wat bestaat er allemaal al? Waarom zijn wij een zinnige toevoeging op de websites die er al zijn? Welke stijl willen we? Hoe komen onze foto’s het best uit? Allemaal vragen waar we heel eerlijk gezegd niet supergoed over nadachten. Experimenteren wilden we en dus gooiden we op 16 september 2014 een eerste probeersel online. Een recept, dat is altijd goed. Een recept met inktvis, waarom niet? Waarom zouden we simpel beginnen?

Al snel kwam een ander probleempje om de hoek kijken waar iedere blogger tegenaan loopt: tijdgebrek 🙂 Want dat er veel tijd in het bijhouden van een website gaat zitten zal menig lezer kunnen begrijpen. We schreven maar een handjevol berichten in een maand en bezoekers waren er nauwelijks. Maar in maart van dit jaar kregen we de slag te pakken. Af en toe lopen we nog wel eens tegen een deadline aan (stressen!!!), maar vooralsnog lukt het ons iedere dag iets moois van Portugal te laten zien.

Inmiddels zijn we de afgelopen vijf maanden van vijftig bezoekers in de maand naar bijna vierduizend bezoekers per maand gegaan. Het meest bekeken bericht is dat over de mooiste dorpen van Portugal. Bij de recepten scoren de overheerlijke bifanas het hoogst, gevolgd door de Portugese sangria die je er bij kan drinken! We hebben nu meer dan vijfhonderd volgers via de website, Facebook of Twitter en er komen dagelijks nieuwe mensen bij. Heel blij zijn we met de lieve, enthousiaste en motiverende reacties, e-mails en berichtjes die we dagelijks mogen ontvangen. We worden er ontzettend blij van dat we andere mensen enthousiast kunnen maken over Portugal en ze tips en ideeën kunnen geven.

Wat we vooral willen zeggen is: BEDANKT! We hadden het nooit volgehouden zonder alle steun die we van jullie krijgen! We hebben zin in een nieuw jaar, waarin we nog steeds saudades zullen hebben naar Portugal en dus keer op keer terug zullen gaan. We hebben nog geen flauw idee wat we onze komende bezoeken meemaken en tegenkomen, maar we zullen jullie er in ieder geval over vertellen!

P.S. Wij gaan ons feestje vieren met een drankje… Weten welke? Vrijdag lees je het hier!