Het Hospital de Bonecas in Lissabon

Wat doe je als je pop ziek is? Dan ga je naar de poppendokter!!!! Oké, de meeste van jullie zullen dat totale waanzin vinden. Maar in het poppenziekenhuis in Lissabon is het oplappen van poppen een hele serieuze zaak. Er wordt triage gedaan op de zieke, een bed toegewezen en een behandelplan opgesteld! De video van vandaag laat zien hoe het er aan toe gaat op deze bijzondere plek in Lissabon.

Het Hospital das Bonecas heeft net een drukke periode achter de rug. Vlak voor kerst worden er vele kindekes Jezus naar het ziekenhuis gebracht om klaar gemaakt te worden voor een gezond en compleet uiterlijk in de kribbe. Gelukkig zijn er kasten vol met lichaamsdelen die zijn achtergelaten door donoren ;-). Het klinkt misschien raar, maar toch bestaat deze zaak al sinds de negentiende eeuw. Een icoon in de Portugese hoofdstad, kijk maar:

Heb jij ook een pop die hulp nodig heeft? Dit poppenziekenhuis kan helpen, of het nu Barbie is of een porseleinen pop. Je vindt het in het hart van Lissabon, op het Praça da Figueira 7. Het is van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf tien uur. Op de website van het Hospital de Bonecas vind je meer info.