Recept: Iscas de Cebolada

Lever…, niet ieders favoriet, maar in Portugal wordt het veel gegeten en ook bij mij thuis wordt er iemand erg blij als ik het maak (en dat is niet alleen de hond). Het recept van vandaag is ook nog eens super makkelijk en zo klaar. Op de lever na wordt dit recept gemaakt met ingrediënten die je altijd wel op voorraad hebt.

Ingrediënten

4 levers (bij voorkeur kalf, anders rund)
5 teentjes knoflook
2 uien
1 à 2 laurierblaadjes
2 eetlepels azijn
50 ml droge witte wijn
boter
zout & peper

Bereiding

Doe om te beginnen de lever in een schaal. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes en doe dit samen met wat zout en peper en de laurierblaadjes bij de lever. Giet hier de azijn en de witte wijn bij, meng even goed, en laat afgedekt een aantal uur marineren in de koelkast.

Haal de lever uit de koelkast en laat enigszins op kamertemperatuur komen. Doe wat boter in een koekenpan en haal de lever uit de marinade (gooi de marinade niet weg, die heb je later nog nodig). Zorg dat er geen stukjes knoflook of laurier meer aanhangen (die verbranden anders). Bak de lever aan beide kanten gaar. Snijd ondertussen de uien in ringen. Haal de lever uit de pan en houd warm in een ovenschaal (ideaal is eentje van klei).

Voeg de uienringen toe aan het bakvet van de lever en bak ze gaar. Zodra ze gaar zijn voeg je de marinade toe aan de pan. Laat dit 2 à 3 minuten rustig koken en giet vervolgens alles over de lever. Lekker met gekookte aardappels (vastkokend) en een salade.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.