Lekkere Restaurants in Albufeira

Je gaat op vakantie, je hotel in Albufeira is geboekt! Na aankomst loop je door het dorp en zie je een eindeloze keuze aan restaurantjes. Je hebt best een beetje trek, maar hoe kun je nou kiezen uit al die opties? Ik ben je redder in nood! Ik help je de matige restaurants over te slaan, door je te vertellen waar je wel moet zijn. Of het nou voor de lunch, een smakelijke vis of een lekker stukje vlees is, ik help je een eindje op weg.

Taberna do Pescador

Bestel bij dit restaurant in het oude centrum lekker verse vis van de grill (dit doen ze nog maar op weinig plekken in Albufeira). Wij eten hier standaard onze favoriet, de Amêijoas à Bulhão Pato! Ook voor de vleesliefhebber is er voldoende keus, probeer bijvoorbeeld de porco preto eens. Ze hebben ook een fijn couvert, met kaasje!

* Tv. dos Pereiras 8

Restaurant's Albufeira

Esplanada do Tunel

Lekker centraal plekje voor de lunch. Direct aan het strand, dus je kunt daarna zo weer terug naar je handdoekje. Misschien wat zwaar voor de lunch, maar ze hebben een lekkere Bife à Portuguesa. De naam zegt het al, vlak bij het tunneltje, aan de rechterkant. Ook heerlijk aan het einde van de middag voor een verfrissend drankje. Verder verkopen ze ijsjes voor de kleintjes, altijd handig zo aan het strand.

* R. 5 de Outubro

Esplanada do Tunel

Cabana Fresca

Dit restaurant is weinig Portugees, behalve de eigenaar, maar je kunt er echt heerlijk dineren.  Hier moet je naar toe om met een prachtig uitzicht op zee te tafelen. De prijzen zijn op Nederlands niveau. Kleine aantekening: in het hoogseizoen lijkt het soms of het het enige restaurant in Albufeira is, zo druk is het dan. In de wintermaanden is het één van de weinig restaurants die open zijn. Dan is het helemaal genieten als je het ons vraagt, lekker rustig.

* Largo Cais Herculano

Restaurant's Albufeira

Clube Pesca e Nautica Desportiva de Albufeira

Onze favoriet, die al eens eerder voorbij kwam op onze site (zie hier). Dit is hét visrestaurant van Albufeira, waar niet de ambiance, maar de uitstekende verse vis en zeevruchten je naar binnen lokken. Het zit niet in het centrum, maar een beetje in the middle of nowhere achter de haven (Marina de Albufeira) tegen een berg, dus de gemiddelde toerist zal het niet vinden. Je kunt de vis die je wilt zelf aanwijzen en dan wordt ie speciaal voor jou bereid. Let op: qua vleesgerechten is de keuze beperkt, dus wel handig als het hele gezelschap van vis houdt. Het is niet meer zo goedkoop als het een aantal jaar geleden was, maar prima betaalbaar en bovendien het geld meer dan waard!

* Estrada do Farol, 800-H, Sítio da Orada

Clube de Pesca

O’Leme

Steengrillen in Portugal. Bestel een lekkere sappige bife na pedra, gewoon de duurste, die is het lekkerste. Die één of twee euro extra zijn het zeker waard. De groente is naar onze smaak altijd een beetje te gaar, maar de Portugezen smullen ervan. Ook deze zit weer net buiten het centrum, in de wijk Páteo. Slaap je daar niet in de buurt? Met de auto of taxi ben je er zo!

* Rua Fernando Pessoa 60

Verde Minho

Dit restaurant heeft een voor de Nederlander een wat vreemde opzet. Het eten gaat op gewicht. Je schept je bord vol met waar je zin in hebt en dan gaat het bij de kassa op de weegschaal. Je betaalt dan naar wat je eet. Heel normaal onder de Portugezen en prima te doen. Maar onze tip gaat naar de vestiging buiten het centrum, hier bieden ze namelijk ook rodízio aan. Eigenlijk Braziliaans, maar oh zo lekker! Hier betaal je een vast bedrag en komen de obers met grote spiesen gegrild vlees aan tafel. Hier snijden ze dan boven je bord lapjes vanaf. Ze komen telkens terug met andere soorten vlees. Deze is speciaal voor de vleesliefhebbers!

* R. de Dunfermline 16

Pizzeria Ricardo’s

Kleine gezellige pizzeria in het centrum. Het gebouw heeft een aantal verdiepingen waar je kunt zitten (een paar tafeltjes per ruimte). Het leukste is echter het dakterras, maar daar wil dan ook iedereen zitten. Heb je geluk, dan zit je aan de buitenste rand met uitzicht op zee (romantisch). Er zijn verschillende pizzeria’s in Albufeira, deze heeft onze voorkeur. Mede door het vriendelijke personeel.

* 061, R. da Bateria 1

Ricardo's

Três Coroas

Een klein beetje weggestopt in het oude gedeelte (in het woongedeelte boven het toeristische centrum). Het terras bevindt zich buiten op een soort patio. Zowel voor de lunch als een avondmaaltje geschikt. Lekker buiten zitten, weg van de drukte! Gewoon simpel en lekker eten.

* Rua do Correio Velho, nº 8

Sapori di Gelato

Voor na het eten, een overheerlijk huisgemaakt ijsje! Als je geluk hebt hebben ze de Licor Beirão smaak (die is heerlijk). Deze deed het echter niet zo goed onder de, veelal Engelse, toeristen (weten die veel wat dat is…), dus ze hebben hem maar af en toe. Verder kun je typische Portugese smaken tegenkomen als port met vijgen, bolacha Maria (biscuit), arroz doce (rijstdessert) of pastel de nata (custardgebakje). Kies vooral één van de lokale smaken en ga niet veilig voor dame blanche of iets dergelijks. Je zult er geen spijt van krijgen!

* Avenida 25 de Abril, nº43

Sapori di Gelato

P.S. Taxi’s in Albufeira zijn goed betaalbaar, de prijzen zijn totaal niet vergelijkbaar met die in Nederland. Binnen de grenzen van Albufeira blijf je meestal op een bedrag van rond de vijf euro staan.