Lekkere Restaurants in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik heb tijdens ons jaarlijkse uitje naar deze regio wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in de Algarve, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Na de zeven eerdere artikelen met lekkere restaurants in de Algarve, vandaag deel acht!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, op een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Gaspacho & Migas

Hier kwamen we toevallig via via terecht toen we in Carvoeiro sliepen. Anders waren we er nooit tegenaan gelopen. Maar nu hij eenmaal ontdekt is komen we hier zeker nog eens terug, want wat hebben we er heerlijk gegeten! Ze bieden herinneringen aan aan de wortels van de Algarve en Alentejo op je bord. De basis is dus Portugees, maar dan net een tikkie moderner/met een kleine twist. Het restaurant is ook geopend voor de lunch, volg ze op Facebook en je ziet wat er die dag op het menu staat. Alles is even smakelijk! De 19de april gaan ze weer open.

* R. Francisco L. M. Veloso Lote 5, Lagoa, Portugal

a Esquina

Tijdens ons bezoek aan Quinta dos Santos voor een wijn- en bierproeverij namen we ook plaats in het restaurant voor de lunch. Het is zowel voor de lunch als het diner geopend. Het meeste eten wordt geserveerd in petisco stijl. Dus wat kleinere porties die uitermate geschikt zijn om te delen, zo proef je van meerdere dingen wat. Maar uiteraard staan er ook wat grotere zaken op het menu, zoals Fernando’s hamburger hieronder! Of bestel gewoon een heerlijk kaas/worst plankje voor bij je wijntje op het terras in de namiddag.

* R. do Pestana Golf Resort 1, Estômbar, Portugal

Lekkere Restaurants Algarve

Social.

Ook dit restaurant hadden we op eigen houtje niet gevonden, we waren al jaren niet meer in Quarteira geweest. We kregen het als tip toen het restaurant dat we eigenlijk wilden bezoeken gesloten bleek. Lekker allerlei kleine gerechtjes proeven, die gemaakt zijn om te delen. Voor je het weet staat je hele tafel vol met smakelijke bakjes en schaaltjes. Naast lekker eten kun je er ook prima terecht voor een goed glas (of fles) wijn! Zo zit je er al snel de hele avond.

* Quinta do Romão FM8 Loja D, Quarteira, Portugal

O Pescador Benagil

Deze stond al langer op mijn lijstje, maar het kwam er maar steeds niet van. Nu eindelijk wel. Uiteraard had ik van tevoren even gebeld en het mooiste tafeltje gereserveerd, met uitzicht! We zaten er voor de lunch en al zat het weer niet mee, we hebben genoten. Zowel van het uitzicht als het eten! Veel gerechten met een Portugese basis, maar toch net even anders. Je hebt ook keus uit de ‘catch of the day’, de ober komt netjes vertellen waar je die dag uit kunt kiezen aan verse vis.

* Estr. de Benagil, Lagoa, Portugal

Lekkere Restaurants Algarve

Retiro do Camponês

En nogmaals een wat weggestopt restaurant waar je niet per ongeluk terecht komt. Maar wel eentje voor op je lijstje, want je kunt er heerlijk eten! Dit is voor ons een voordeel als we op vakantie gaan in onze vakantie en eens ergens anders slapen. Dan ontdek je ook daar weer wat nieuws in de omgeving. Voor de verandering kozen we eens geen vis, maar vlees. Lekker van de grill en flinke porties. Ook de nagerechten waren heerlijk vers. Zijn we weer eens in de buurt, dan zeker voor herhaling vatbaar!

* R. João de Ramos, Vale Judeu, Portugal

Lekkere Restaurants Algarve

Prato Feio

Wederom een plekje om af te vinken op mijn lijstje. Al was er door corona geen optie om voor de lunch van het menu te eten, dus moeten we zeker nog eens terug om dat wel te doen! Ze hebben heerlijk ogende petiscos en andere smakelijke gerechten op dat menu staan. Normaalgesproken hebben ze een zomer- en een wintermenu. Er was overigens helemaal niets mis met de dagmenu keuzes en het zat dan ook bomvol met lunchende Portugezen (gelukkig hadden we gereserveerd). Lekker, huisgemaakt en op en top Portugees.

* R. do Calvário 86, Almancil, Portugal

Lekkere Restaurants Algarve

De eerdere restaurant tips in de Algarve gemist? Hier vind je ze allemaal nog eens terug!