Lekkere Restaurants in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik ben net weer terug van mijn jaarlijkse uitje naar deze regio en heb wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Na vier eerdere artikelen met lekkere restaurants in de Algarve, vandaag alweer deel vijf!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Chá Com Água Salgada

Een plekje dat al jaren op mijn wishlist stond. Dit jaar sliepen we in de buurt, dus was het haalbaar om hier eens te gaan eten. Gerechten met veelal Portugese ingrediënten die net iets anders/moderner zijn klaargemaakt. Gezellige aankleding binnen en in de zomermaanden kun je heerlijk buiten zitten met uitzicht op het strand/de zee!

* R. da Praia da Manta Rota, Vila Nova de Cacela

Lekkere Restaurants in de Algarve

Vila Adentro

Dit is een van die restaurants in het oude centrum va Faro waar we al 100 keer voorbij waren gelopen. Altijd met het idee dat het vrij toeristisch was. Nu kwam het er toch (eindelijk) een keer van en het was meer dan de moeite waard! Heerlijk buiten in het zonnetje genieten van typische gerechten uit de lokale keuken. Mocht het weer tegenzitten dan is het geheel geen straf om binnen plaats te nemen. Mooie en knusse aankleding, met geweldige azulejos aan de muur. Wat een tegeltjes walhalla!

* Praça D. Afonso III 17, Faro

Lekkere Restaurants in de Algarve

Casa Velha

Eigenlijk stond deze niet op de planning, maar doordat het restaurant waar we wilden lunchen gesloten was vanwege vakantie kwamen we hier terecht. Wederom geen straf! Lekker buiten aan een plastic tafeltje met papieren tafelkleedje. Portugese gerechten, al dan niet uit de Algarve. Ik ging voor de Secretos de Porco Preto. Laat je niet afschrikken door de vele toeristen op het terras van het restaurant, binnen zitten de Portugezen.

* Rua Sophia de Mello Bryener, Cacela Velha

Lekkere Restaurants in de Algarve

Grand Beach Club

Lunchen in een iets andere setting, een beach club aan de Guadiana rivier! Natuurlijk kwamen we hier niet geheel per ongeluk terecht (daarover later meer), maar fijn toeven was het zeker. Je waant je gelijk even helemaal ergens anders. Er is een strandje inclusief bar en palmbomen, een zwembad en verschillende beschutte plekjes om te zonnen. Op de kaart gerechten die je verwacht in een beach club. Heel fijn is dat je zelf twee bijgerechten kunt kiezen uit verschillende opties (twee maal groente kan dus ook!). Natuurlijk is er ook een uitgebreide cocktailkaart.

* Ponta da Areia, Vila Real de Santo António

Lekkere Restaurants in de Algarve

Cais 73

Als laatste een lunchoptie. Heerlijk uitwaaien op Ilha de Faro en dan hier neerstrijken voor de lunch. Soms heb je gewoon eens geen zin in een uitgebreide warme maaltijd en volstaat een heerlijke tosti! Maar dan niet zo maar eentje natuurlijk. Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te kiezen en ze zijn allemaal even smakelijk. Bestel een halve, het is echt genoeg. Of ga wel voor een hele en neem de helft die je niet op krijgt mee naar huis (lunch voor de volgende dag) in een doggybag. Ze zijn het gewend, dus geneer je niet!

* Av. Nascente 25, Ilha de Faro

Lekkere Restaurants in de Algarve

Natuurlijk was dit nog niet alles! Binnenkort volgt er nog zo’n smakelijk lijstje voor de Algarve! Maar voor dat dat zo ver is, neem ik jullie eerst nog mee naar Évora en de Coste Vicentina! ?

De eerdere restaurant tips in de Algarve gemist? Hier vind je ze allemaal nog eens terug!