Winactie: Magda Mendes in Utrecht

Je kon hier al eens eerder over Magda Mendes lezen, maar dan voornamelijk als zangeres van de Portugese fado. Voor haar laatste album koos ze voor iets heel anders, namelijk liedjes van het Portugese platteland. Ze zingt in Utrecht komende maand werk van dat laatste album Olivieras. Wil jij hiervoor twee kaartjes winnen? Lees dan snel verder!

Magda Mendes won in 2018 de Gouden Notenkraker. Haar zang in het Portugees heeft iets weg van fado, maar dan op haar eigen manier: ingetogen, met veel aandacht voor het instrumentale en de melodie.

Oliveiras – Een ode aan het vergeten Portugese platteland

De zelfgeschreven liedjes op het album Oliveiras zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan. Magda Mendes werd geboren en getogen in Lissabon, maar woont nu alweer ruim tien jaar in Nederland. De afgelopen jaren heeft ze Nederlanders kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij toerde met haar programma “Siléncio! de fado dwaalt door Rotterdam en Amsterdam” al eens door alle uithoeken van de havenstad en de hoofdstad.

Met haar laatste album “Oliveiras” sloeg ze een nieuwe weg in en verliet ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die een stem geven aan verhalen die aan het vuur (van de bosbranden) ontsnapt zijn. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboorteland heeft verlaten.

Mendes’ vaste band wordt voor deze gelegenheid versterkt door een blazersensemble. De combinatie van de Zuid-Europese wereldmuziek met de West-Europese kamermuziek zorgt ervoor dat het programma een bijna filmisch karakter heeft gekregen.

Win kaarten

Ik mag 2x twee kaarten weggeven voor dit concert. Wil jij kans maken op een setje van die felbegeerde kaarten, voor het concert in Tivoli Vredenburg in Utrecht? Dat kan op de volgende manier:

  • check of je beschikbaar bent 15 februari
  • stuur een e-mail naar blog@saudadesdeportugal.nl
  • vertel waarom jij graag naar Magda Mendes wilt
  • doe dit alles uiterlijk 31 januari 2020

Ik laat je in de loop van zaterdag 01 februari weten of je hebt gewonnen!

Update: de winnaars zijn geworden C. van Zetten en B. Jonker. Zij hebben ondertussen een mailtje van me ontvangen! ?