Mijn favorieten (deel 1)

Tijdens het verhuizen van onze site moesten we al onze bijna vierhonderd berichten langslopen. Daarbij kwamen we van alles en nog wat tegen, wat we soms zelf al weer vergeten waren. Het inspireerde ons om onze eigen favorieten eens op een rijtje te zetten. Een terugblik op een jaar Saudades de Portugal! Vandaag vertelt Marlou haar favoriete berichten tot nu toe! Klik op de titel voor het artikel.

Figuras de convite

Natuurlijk kunnen de tegeltjes niet ontbreken in mijn lijstje. Willeke noemt zichzelf een geschiedenisfreak, maar ik ben duidelijk een azulejofreak! Ik heb voor dit artikel gekozen omdat het een, in mijn ogen, prachtig stukje geschiedenis vertegenwoordigd dat je nog maar weinig tegenkomt.

Glamping

Gewoon, omdat het me geweldig lijkt om daar, met dat uitzicht en een glaasje vinho verde, van het leven te genieten! Heerlijk romantisch… zonsondergangetje erbij, wat wil je nog meer?! Hij staat genoteerd voor mijn volgende bezoek aan de Algarve (eco-lodge brejeira in de yurt)!

De levadas van Madeira

Ik hou van Madeira. Onder de vele hoogtepunten van het eiland is dit toch wel mijn favoriet. Het is geheel uniek, je ziet de meest prachtige natuur, vergezichten en komt helemaal tot rust (terwijl je toch actief bezig bent). Loop er minstens eentje tijdens je verblijf op het eiland!

Eduardo Gageiro

Als fotografie liefhebber wil ik ook een fotograaf noemen. Hij maakt de meest prachtige zwart-wit foto’s uit een tijd voor digitale camera’s en bewerkingsmogelijkheden met mooie uitsnedes, prachtige composities en interessante onderwerpen.

Portugees erfgoed in mini-documentaires

Heel fijn dat Willeke deze deelde. Deze filmpjes zijn een geweldig in beeld gebracht stukje Portugese cultuur. Het is zo heerlijk herkenbaar!