Mijn favorieten (deel 2)

Tijdens het verhuizen van onze site moesten we al onze bijna vierhonderd berichten langslopen. Daarbij kwamen we van alles en nog wat tegen, wat we soms zelf al weer vergeten waren. Het inspireerde ons om onze eigen favorieten eens op een rijtje te zetten. Een terugblik op een jaar Saudades de Portugal! Vandaag vertelt Willeke haar vijf favoriete berichten tot nu toe! Klik op de titel om het artikel te lezen.

Koninklijk overnachten bij de Douro

Dit artikel staat in dit lijstje, omdat het bezoek aan dit hotel veel met me deed. Allereerst omdat het hotel en de landerijen eromheen prachtig waren, maar ook omdat de gastvrouw zo bijzonder was. En ze had ongelooflijk lekkere wijn (niet onbelangrijk :-)).

25 April in Portugal

Ik ben dol op geschiedenis, dus in mijn favorieten moet sowieso een artikel in die categorie. Voor mijn afstuderen onderzocht ik het ontstaan van de regimes van Franco in Spanje en van Salazar in Portugal en sindsdien heeft de Estado Novo mij altijd gefascineerd. Dit artikel beschrijft niet het ontstaan, maar het einde van deze periode in de Portugese geschiedenis.

Tarte de Natas

Als ik uit eten ga in Portugal dan speur ik standaard op de menukaart naar dit toetje. Ik ben dol op (slag)room! Helaas staat het niet vaak meer op de menukaart, dus ik was erg blij met dit recept dat Marlou schreef.

Rondje Porto met de fiets

Als ik ergens in het buitenland op de fiets stap voelt het altijd meer als thuis. Om één of andere reden geeft de fiets een vrij gevoel en lijkt het alsof ik precies weet wat ik aan het doen ben. En je komt vaak leuke, onverwachte plekjes tegen onderweg. Afgelopen zomer fietste ik door Porto, een absolute aanrader!

Gitaarmuziek

Nog een passie van me: muziek. Ik ben niet goed in het voor altijd fan blijven van één zanger of band en draai zelden een album van één artiest, maar ik speur wel altijd naar nieuwe muziek. Daarom maak ik soms een overzichtje op de site van mijn Portugese vondsten. Mijn favoriet is het artikel over de gitaarmuziek.