Miradouros op Madeira

Eerder hadden we het al eens over een aantal vergezichten in Lissabon, maar Madeira kan er ook wat van. Een eiland van vulkanische oorsprong met steile kliffen beloofd wat. Zeker als het weer meezit zijn ze een lust voor het oog. Vandaar dat we er vandaag een aantal voor jullie op een rijtje hebben gezet die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn! Ik heb vijf mooie uitgezocht. Maar er zijn er meer, veel meer.

Miradouro do Pico do Arieiro

Deze staat niet voor niets bovenaan. Een van de hoogste punten op het eiland met 1818 meter. Het nabijgelegen Pico Ruivo met 1862 meter, heeft ook een miradouro. Tussen deze twee toppen loopt heel handig een pad, zodat je ze beide in één bezoek kunt bezichtigen. Aanrader! Op heldere dagen kun je het naast gelegen eiland Porto Santo zien liggen. Trek voor deze uitzichtpunten wel stevig schoeisel aan. Je hoeft de top dan wel niet in zijn geheel te beklimmen (je kunt redelijk dichtbij komen met de auto), maar slippers lijken mij niet verstandig.

Pico do Arieiro

Miradouro dos Balcões

In het midden van het natuurpark Parque Natural da Madeira, in Ribeiro Frio vind je dit uitzichtpunt. Je zou kunnen overwegen om hier een korte levada te lopen. Ben je niet zo’n wandelaar bezoek dan in ieder geval de Miradouro dos Balcões. Hier heb je (indien helder weer) een schitterend uitzicht! Dit is de korte wandeling van anderhalve kilometer (plus weer terug natuurlijk) meer dan waard.

Miradouro dos Balcões

Miradouro do Pináculo

Vanaf dit punt heb je een van de mooiste uitzichten over Funchal en de baai. Dit uitzichtpunt ligt 283 meter boven zeeniveau. Super mooi tijdens zonsondergang, maar ‘s avonds ook zeker een stop waard. Je ziet dan hoe mooi Funchal er bij ligt in het donker, met al die lichtjes. Wil je ‘s avonds een foto maken? Zorg dan voor een statief of rust je camera op het hek voor een zo stabiel mogelijke positie. Dan is de kans op een mooie en scherpe foto het grootst!

Miradouro do Pináculo

Miradouro da Ponta do Rosto

Dit punt kwam al eens eerder voorbij, namelijk in onze autoroutes. Heerlijk rustig, midden in de natuur. Achter mij zie je de mooie rotsformaties en kijk je de andere kant op dan heb je een prachtig zicht op het eiland (zie hoofdfoto). Zeker de moeite waard om even een klein stukje voor om te rijden. Heerlijk uitwaaien, je hoofd leegmaken en genieten van het tweezijdige uitzicht. En met een beetje geluk sta je er helemaal alleen!

Miradouro da Ponta do Rosto

Miradouro da Santinha

In het noorden van het eiland vind je het plaatsje Porto Moniz met zijn spectaculaire lavabaden. Ga je dit plaatsje bezoeken vergeet dan niet eerst (of op de terugweg) te stoppen bij dit uitzichtpunt! Je kijkt dan vanaf boven neer op het plaatsje en de baden. Het weer bepaalt op Madeira vaak je foto’s, helemaal in de wintermaanden. En in dit geval helemaal, want tref je een rustige vlakke zee of juist een woeste onstuimige?

Miradouro da Santinha

Benieuwd naar alle miradouros op Madeira? Via deze Facebook pagina blijf je op de hoogte en zie je regelmatig mooie plaatjes voorbij komen.