Bijzonder slapen: Montebelo Vista Alegre

Het is nog geen jaar geopend, heerlijk luxe, fantastisch ingericht en op een heel bijzondere locatie gelegen. Ben jij op zoek naar een uniek vijfsterren hotel waar moderniteit en historie perfect samenkomen? Lees dan verder over het Montebelo Vista Alegre in Ílhavo.

Vorige week vertelde ik over mijn bezoek aan het complex van de Vista Alegre porseleinfabriek. Dit complex is meer een knus dorp dan een industrieel terrein en het dit jaar geopende hotel Montebelo Vista Alegre hotel maakt het tot een uitermate comfortabel “dorp” om te verblijven. Voor wie houdt van de luxe van een vijfsterrenhotel, maar ook het ontdekken van de cultuur en geschiedenis van Portugal is dit hotel een aanrader.

Het hotel ligt direct tegen de fabriek aan en bestaat eigenlijk uit twee delen. Enerzijds het nieuwe, trendy deel, anderzijds het totaal gerestaureerde deel uit de negentiende eeuw. Je kan zelf beslissen in welk deel van het hotel je wilt overnachten. Het is maar net wat je smaak is. Ik houd heel erg van de trendy architectuur in het moderne deel, maar om te slapen zou ik kiezen voor het historische stuk. En dan vooral de suite waarbij je kunt badderen in zo’n geweldig losstaand bad middenin de badkamer. Er is zelfs een kamer die toegang geeft tot een houten balkonnetje middenin de kerk! Heel bizar. Waar stap je nou vanuit je hotelkamer een ereplaats in de kerk in?

In de nieuwe vleugel vind je kamers met hele mooie moderne meubels. Er is één gigantische suite, met uitzicht op het water van de Rio Boco, maar daar schijnen alleen maar presidenten en andere zeer belangrijke gasten gebruik van te maken. Tenzij jij er natuurlijk ook het prijskaartje van wenst te betalen ;-).

Het is een vijfsterrenhotel, dus er zijn veel faciliteiten. Een uitstekend restaurant (ook interessant als je geen hotelgast bent overigens), een verrukkelijk wellnesscentrum en een binnen- en buitenzwembad. Omdat het onderdeel uitmaakt van het Vista Alegre complex zie je het porselein overal in het hotel terug. Van het hippe kunstwerk bij binnenkomst, tot de mallen die gebruikt werden om het porselein te gieten. Er is ontzettend veel aandacht besteed aan de details.

Het hotel ligt even buiten de plaats Ílhavo. Vanuit hier kan je eenvoudig verschillende trekpleisters bezoeken. Aveiro is maar tien kilometer rijden, Coimbra kost je drie kwartier en ook Porto is nog geen uur rijden. Wil je naar het strand? Dat vind je al op tien kilometer!

Meer informatie en boekingen kan via deze link. Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.