Bijzonder Slapen: Noah Surf House

Soms zijn er van die plekjes waar je van tevoren al naar uitkijkt om er te slapen. Dit is er zo eentje! Prachtig gelegen, aan zee natuurlijk en met een uitnodigend concept, vormgeving volgens thema en interessante architectuur. Even voor de duidelijkheid: ik kan totaal niet surfen! Maar daar komt ook niet iedereen die hier slaapt voor. Al is het natuurlijk wel iets dat in de hele accommodatie overal de boventoon voert. Met als resultaat een hele relaxte vibe.

Bijzonder Slapen: Noah Surf House | Saudades de Portugal

Als we voor de deur parkeren en onze koffertjes pakken krijgen we al het eerste voorproefje van wat ons te wachten staat. Vol zeezicht. Het strand van Santa Cruz ligt letterlijk voor de deur. Heerlijk die geuren en geluiden van de zee! Eenmaal binnen zie je overal terug waarom het surf house in de naam heeft. Je kunt er zo ongeveer alles krijgen wat met surfen te maken heeft. En alle decoratie is gemaakt van gerecyclede of geupcyclede items, wederom allemaal gerelateerd aan vissen, strand, golven en de oceaan.

Noah Surf House Portugal is ontworpen door de architecten Alexandra Paiva en Vasco Vieira en bestaat voor een deel uit een oud zomerkamp op de top van Praia da Física in Santa Cruz.

We komen op straatniveau binnen en nemen de trap naar de eerste verdieping waar zich de receptie bevindt. We checken rustig in en besluiten eerst een rondje hotel te doen voor we onze kamer opzoeken. Het hoofdgebouw heeft drie verdiepingen. Beneden waar je binnenkomt vind je Noah Surf Store. Een winkel waar ze je een beetje laten proeven van hun passie voor de zee, surfen en golven. Duurzaamheid is iets wat je overal in de accommodatie terugziet, dus ook in de winkel.

Op de eerste verdieping zit naast de receptie nog een aantal belangrijke zaken. Het restaurant, de ontbijtbar (geweldig ontbijt!), het verhuurhoekje, een loungeplek en buiten het skatepark en de patio inclusief zwembad en jacuzzi. Ook staat er bij de receptie een bord met hierop alle geplande activiteiten voor die week. In het verhuurhoekje kun je terecht voor het huren van surfplanken, wetsuits, fietsen, skateboards, etc. Ook kun je hier (surf)lessen, yogasessies, wandeltochten of andere activiteiten (zoals SUP) boeken.

De patio met zwembad en jacuzzi kijkt uit over het strand van Santa Cruz. Hier kun je aan het eind van de middag/´s avonds heerlijk zitten met een drankje. Is het wat frisser dan gaan de vuurkorven aan! Heerlijk relaxen met het geluid van de golven op de achtergrond. Een verdieping hoger is ook nog een terras (met buitenbar), plus er zit een zonneterras op het dak.

De kamers zitten op de bovenste verdieping en verspreid over het terrein. Er zijn verschillende kamertypes, voor verschillende wensen. Zo kun je indien gewenst een slaapzaal delen met andere reizigers, zijn er grotere en kleinere kamers voor meer of minder personen, appartementen met kookmogelijkheden en individuele ´beach´ bungalows. Wij sliepen in zo´n bungalow, met heerlijk balkon/terras. Super leuke huisjes verspreid over het terrein, allemaal met zeezicht. Natuurlijk heeft de gehele accommodatie gratis WiFi. Toch wel erg belangrijk tegenwoordig. 😉

Bijzonder Slapen: Noah Surf House | Saudades de Portugal

Nou houd ik van frisse lucht in mijn slaapkamer, dus ging bij mij de schuifpui volledig open. In de bungalow naast mij brandde de haard. Fijn dat iedereen zelf kan bepalen wat hij of zij prettig vindt. Bijkomende voordeel van de open schuifpui was dat ik in slaap viel en wakker werd met het geluid van de zee/golven op de achtergrond, hoe heerlijk! Er is overigens een blinderend rolgordijn aanwezig, dat de gehele pui afsluit voor binnenkomend daglicht. Douchen was wel even een dingetje… Dit doe je namelijk ook met zeezicht, de buitenwand is van onder tot boven van glas! Gelukkig het onderste deel wel van melkglas, maar ik vond het toch een beetje een eng idee…

Rondom het hoofdgebouw ligt de organische tuin. Hier worden groente en fruit verbouwd, die vervolgens in de restaurants op de kaart komen te staan. Eten deden wij in het bijbehorende Noah Beach House (echt op het strand), op een paar minuten lopen. Een ideaal plekje om verse vis te eten! Overdag kun je, naast in het restaurant, op het buitenterras terecht voor snacks en petiscos. Het ontbijt wordt geserveerd op de eerste verdieping op de bar van de gezamenlijke keuken. Van gezond (huisgemaakte groente/fruit smoothies) tot wat minder gezond (pastéis de nata), alles staat voor je klaar!

Wij hadden een beetje pech qua weer. Maar daarom was het zeker geen minder aangenaam verblijf. Maar stel je toch eens voor dat het heerlijk Portugees zomerweer is! Lekker relaxen op het terras bij de vuurkorf, met uitzicht op de golven en het strand van Santa Cruz. Wij komen zeker nog eens terug en hopen dan op mooier weer!

Direct ook een verblijf boeken kan hier!