Onbezorgde familievakantie bij Martinhal

Regelmatig krijg ik vragen over reizen naar Portugal met kinderen. Wat is er te doen, welke stranden zijn veilig en vooral ook wat is de beste bestemming? Om deze laatste vraag beter te kunnen beantwoorden doken we in de kindvriendelijke accommodaties. Wat ik vond was de heerlijke hotelketen Martinhal. Helemaal gespecialiseerd in gezinnen met kinderen, dus voor alle ouders die volledig zorgeloos op vakantie willen.

Van Sagres tot Cascais

Martinhal heeft een viertal hotels in Portugal, ieder met een totaal eigen karakter, maar altijd met evenveel aandacht voor gezinnen. Ik nam een kijkje bij Martinhal in Cascais en in hartje centrum Lissabon, maar er zijn ook nog twee hotels in de Algarve. Eentje in Sagres en eentje in Quinta do Lago. Deze laatste heeft vier sterren, de overige drie hotels maar liefst vijf.

De sfeer tussen Cascais en Lissabon voelt totaal anders en dat is ook logisch, gezien het verschil in bestemming. In Lissabon draait het allemaal om een relaxed bezoek aan de stad. Het hotel ligt middenin het centrum en heeft een inrichting met veel levendige kleuraccenten. Het hotel in Cascais is gelegen op een groot met naaldbomen begroeid terrein. Hier is de sfeer meer sereen (ja, zelfs in dit kindvriendelijke hotel!) en er zijn ontzettend veel faciliteiten.

Martinhal Chiado

In Cascais kan je kiezen tussen grote hotelkamers of zelfs een complete villa. In Lissabon kan je één van de ruime appartementen boeken. Er is hoe dan ook altijd een heerlijk kingsize bed voor de ouders. De slaapplek voor de kinderen is afhankelijk van je boeking, maar ook van de leeftijd. Marthinhal richt de kamer voor aankomst helemaal in naar jullie specifieke omstandigheden.

Eventjes zonder

Wil je er even zonder kinderen op uit? Geen probleem! De kidsclub is iedere dag geopend en heeft alles voor kinderen van een paar maanden tot negen jaar oud. De medewerkers spreken allemaal Engels en zorgen voor de kids, terwijl jij lekker gaat shoppen, musea bezoekt of uit eten gaat. Ze knutselen, laten ze ravotten in de speeltuin of geven zelfs zwemles. De mogelijkheden verschillen per locatie, dus kies wat jou het beste past.

Martinhal

Alles wat je nodig hebt

Geen zin om te slepen met buggy’s, flesverwarmers, een potje of de kinderstoel? Bij Martinhal kan je bij je boeking aangeven wat je allemaal nodig hebt tijdens jouw vakantie. Ze zorgen dat alles in je hotelkamer, appartement of villa klaarstaat als je aankomt. Je hoeft het dan niet mee te nemen uit Nederland. Dat scheelt een hoop bagage!

Kerst in het zonnetje

Als ik de hotels van Martinhal bezoek is het een dikke week voor kerst. Met een strakblauwe lucht en lekker warme zon is het moeilijk je voor te stellen dat het bijna zover is, maar de sfeervolle decoratie in de hotels brengt me toch in de stemming. Stel je voor, een kerstdiner onder de palmbomen! Niet met een schort achter het fornuis, maar je lekker laten verwennen bij Martinhal. En natuurlijk weet de Kerstman de kindjes prima te vinden, ook al zijn ze in het verre Portugal…

Martinhal

De kleine dingen

Het zit bij Martinhal allemaal in de details. Er zijn zoveel kleine, leuke verrassingen. Daar kan ik nu van alles over verklappen, maar het leukst is om het zelf te ontdekken. Het wordt gegarandeerd een vakantie die jij én jouw kinderen niet snel zullen vergeten!

Kijk op de website van Martinhal wat het allemaal te bieden heeft voor jou en de kleintjes!