Ondernemen in Portugal: Klaar met de Regen

Terwijl de regen onophoudelijk tegen het raam klettert, zit ik hier en schrijf ik deze blog. De weerapp had het voorspeld: 99% kans op regen vandaag. En inderdaad, het blijkt te kloppen. De droogte lijkt nog ver weg. Mijn verlangen naar de zon in Portugal groeit met elke regendruppel die valt. Eerlijk gezegd wordt het steeds moeilijker voor mij om me te verbinden met Nederland. Ik ben vaker te vinden in Portugal, en ons semi-permanente huurhuis in Ferragudo heeft dit gevoel alleen maar versterkt. Herkent iemand anders dit gevoel? Het lijkt erop dat het tijd is voor een verandering, een verhuizing wellicht.

De Kracht van Focus

In april ben ik voor een weekje heen en weer gereisd naar Ferragudo. Mijn doel was duidelijk: me volledig richten op The Wine Experience, een soort “workation” die specifiek gericht is op wijnliefhebbers, zowel amateurs als professionals. Ik ben erin geslaagd om een geweldige deal te sluiten met de accommodatie waar de deelnemers tijdens deze ‘wine-cation’ verblijven. Daarnaast heb ik een fantastisch programma samengesteld met bezoeken aan vijf wijnhuizen in de adembenemende Algarve. Ik heb alles op papier gezet, gebrainstormd met een collega-ondernemer over inhoud en tarieven, en teksten geschreven voor de website, mailing en social media. Ik kan je vertellen, het was een genot om te doen. Zodra ik begin te schrijven, verlies ik mezelf compleet. Daarom spendeerde ik bijna een hele zondag aan schrijven en typen, in plaats van lekker op het strand te liggen. Maar ja, ik moest ‘s maandags weer terug naar Nederland, en ik wilde die positieve flow koste wat kost behouden.

Klaar met de Regen

Workation: Focus en Resultaten

Maandagochtend stapte ik vroeg in het vliegtuig en tegen lunchtijd zat ik alweer op kantoor in Nederland, verder te werken aan The Wine Experience. Het werk stopt natuurlijk nooit. Maar wat was het heerlijk om een week lang volledig gefocust aan dit project te werken. En dat is nu precies wat een workation met je doet: je kunt je volledig concentreren op je project, jezelf of je bedrijf. Het is werkelijk geweldig om af en toe deze kans te krijgen. Vanaf september gaan de workations weer op volle kracht van start. Natuurlijk is het nu ook al mogelijk, maar de prijzen liggen dan aanzienlijk hoger, zowel voor de vluchten als de accommodaties. Daarom heb ik ervoor gekozen om de workations te organiseren in het voor- en naseizoen.

Samenwerking en Erkenning

Zoals ik in een eerdere blog schreef, is het mijn missie om workations naar Portugal in Nederland te promoten en de voordelen ervan te belichten. Deze keer wil ik jullie op de hoogte stellen van een geweldige ontwikkeling: mijn betrokkenheid bij het tweede nummer van Professionalista, een inspirerende community van zakenvrouwen in Nederland. Samen met de oprichtster van Professionalista, die zelf al tweemaal een workation bij Ferragudo Dreams heeft gedaan, hebben we een prachtig artikel samengesteld. En trouwens, het hele magazine is een absolute aanrader! Mocht je interesse hebben, laat het me weten, want ik heb een paar exemplaren beschikbaar. En, niet te vergeten! Ferragudo Dreams is ook zichtbaar bij de Workation Guru. Een toffe website waar workations worden gehighlight maar ook de organisaties die ze organiseren. Ben ik ook erg blij mee. Maar, het kan nog veel en veel beter en meer… dus tips zijn meer dan welkom.

Vakantie en ontdekkingen in Ferragudo

Volgende week keer ik terug naar Ferragudo, deels voor vakantie. En deze keer gaat mijn partner gelukkig met me mee. Hij heeft nog niet de kans gehad om te zien hoe het appartement is omgetoverd tot een prachtig thuis weg van huis. Hoog tijd dus dat hij het met eigen ogen aanschouwt. Samen gaan we genieten van quality time, iets wat we allebei hard nodig hebben. De afgelopen weken waren behoorlijk stressvol en dat heeft zijn tol geëist. Maar nu is het tijd om te ontspannen en te ‘herbronnen’ in het prachtige Ferragudo.

Klaar met de Regen

Ferragudo Dreaming Podcast: Een ontmoetingsplek van ondernemende zielen

Daarnaast ben ik ook enthousiast om aan de derde serie van de Ferragudo Dreaming Podcast te beginnen. In deze podcast interview ik ondernemers en andere inspirerende individuen uit Portugal en andere delen van de wereld, die hun hart hebben gevolgd en uiteindelijk in Ferragudo of de Algarve terecht zijn gekomen. Ik kijk er nu al naar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en hun verhalen te delen met mijn luisteraars. Deze gesprekken dienen als een bron van inspiratie voor iedereen die overweegt om een nieuwe weg in te slaan en hun dromen na te jagen.

Klaar met de Regen

Conclusie

Deze periode staat bol van relaxen en nieuwe avonturen. Het artikel in Professionalista zal hopelijk meer aandacht genereren voor workations van Ferragudo Dreams in Nederland, wat de deur opent naar verfrissende en inspirerende werkomgevingen. Mijn vakantie in Ferragudo met mijn partner zal een welverdiende onderbreking zijn van de drukte van alledag, waardoor we nieuwe energie kunnen opdoen. En last but not least, de derde serie van de Ferragudo Dreaming Podcast zal ons verbinden met fascinerende mensen die hun passies volgen en inspiratie bieden aan anderen.

Laat je inspireren door workations en ontdek de prachtige mogelijkheden die ze bieden, waar je ook bent. Of het nu in Nederland is of in het betoverende Ferragudo, er wacht een wereld vol inspiratie en ontspanning op je. Tot de volgende keer, waarin ik mijn nieuwe ervaringen en inzichten met jullie zal delen.


Sandra komt al ruim 10 jaar in Ferragudo, Portugal en sinds een paar jaar hebben zij en haar partner de wens zich hier permanent te vestigen. Voor het zover is, werkt Sandra voor een aantal maanden per jaar in Ferragudo en runt haar Ferragudo Dreams vanuit deze prachtige plek in de Algarve.