Ondernemen in Portugal: een Rollercoaster!

Hallo daar, lieve lezers! Het is weer tijd voor een sprankelende update over mijn leven vol avonturen, ondernemerschap en verrassingen. Pak een kopje koffie, leun achterover en laat me je meenemen op een reis door mijn recente belevenissen – van Nederland naar het betoverende Portugal en weer terug!

Ondernemen is als een achtbaan en de laatste tijd heb ik echt het volledige spectrum van emoties doorlopen. Hier in Nederland verliepen een paar zaken anders dan ik had verwacht en gehoopt. Maar hé, dat is juist wat ondernemen zo spannend maakt, toch?

Laten we het hebben over Ferragudo Dreams – mijn geliefde project dat werk en vakantie combineert op een magische manier. Een aantal workation reserveringen voor november/december gaan gewoon door! Maar, er was ook een teleurstelling: een reservering voor oktober ging helaas niet door. Een grote groep die toch niet konden komen. Jammer, maar we gaan door! Wat me echt een boost heeft gegeven, is de geweldige samenwerking met WorkationGuru. Samen hebben we uitdagingen overwonnen en ik ben opgetogen om te zien waar onze samenwerking ons zal brengen. Samenwerken is de sleutel tot succes, toch? Ik geloof er absoluut in!

een Rollercoaster!

En dan mijn rol als Online Business Manager. Wat een avontuur! Eén projectopdracht ging door, en ik was in de wolken. Maar eerlijk is eerlijk, een andere grote opdracht viel in duigen en dat deed wel een beetje pijn. Mijn energie was al niet helemaal op en top, en dit was een extra hobbel op mijn pad. Maar weet je wat? Ik laat me niet lang door het negatieve meeslepen. Er zijn altijd zonnige kanten en ik focus me op wat wel goed gaat.

Ik kan wel een vreugdedansje doen als ik denk aan mijn samenwerking met een getalenteerde Zweedse designer en vastgoedmakelaar in het adembenemende Ferragudo. Samen hebben we de wereld van social media veroverd – ik schrijf, meet, analyseer en houd alles nauwlettend in de gaten. Samen zijn we onstopbaar!

een Rollercoaster!

En dan die onverwachte kersen op de taart die het leven nog zoeter maken. Een Amerikaanse schrijfster in Ferragudo vroeg me om haar te helpen met de online marketing voor de lancering van haar allereerste boek in september. Wat een eer! Het zijn deze kansen die mijn hart sneller laten kloppen en me motiveren om door te gaan.

Heb ik je al verteld hoe ik me voel als ik in Portugal ben? Het is als thuiskomen. Mijn mindset verandert, mijn lichaam voelt anders, en ik ben niet de enige die dit ervaart. Het is bijzonder hoe locaties onze gedachten en gevoelens kunnen beïnvloeden, nietwaar? Ik probeer deze magie over te brengen wanneer ik enthousiast praat over mijn workations.

En laten we het eens hebben over die geweldige “wine-cation” die ik in de planning heb! Ik heb fantastische deals gesloten met lokale wijnhuizen en een charmant hotel, maar de concrete reserveringen blijven nog uit. Hoe kan dit toch? Het is grappig hoe ondernemen soms verrassingen met zich meebrengt. Weet je, het hoort er allemaal bij. Het draait om het nemen van risico’s en omgaan met teleurstellingen.

Soms lijkt het alsof alles op het laatste moment gebeurt. Maar geloof me, het is het wachten waard. Stel je voor dat je begin oktober onder de stralende Portugese zon zit, nippen aan heerlijke wijnen en genietend van het leven. Dat is waar we naartoe werken, en ik ben ervan overtuigd dat dit avontuur de moeite waard zal zijn.

Ik vlieg binnenkort terug naar mijn geliefde Ferragudo voor een broodnodige dosis inspiratie, om opnames te doen voor mijn podcasts en om mijn vrienden te ontmoeten. Het is mijn moment om op te laden en me voor te bereiden op wat de toekomst in petto heeft. Eind september keer ik dan weer terug naar dit prachtige stukje paradijs voor de rest van het jaar, en wie weet, misschien zelfs langer. Ik tel de dagen al af!

Tot de volgende keer, lieve lezers! Bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om mijn reis te volgen. Samen maken we van elke dag een nieuw avontuur. Op naar de volgende bladzijde van mijn ondernemersverhaal.

Até à proxima!


Sandra komt al ruim 10 jaar in Ferragudo, Portugal en sinds een paar jaar hebben zij en haar partner de wens zich hier permanent te vestigen. Voor het zover is, werkt Sandra voor een aantal maanden per jaar in Ferragudo en runt haar Ferragudo Dreams vanuit deze prachtige plek in de Algarve.