Ontwerp een Sardientje!

Ieder jaar, in de maand juni, worden in Lissabon de Festas da Lisboa gehouden. Super leuke feesten waar versierde straten, muziek, optochten en natuurlijk lekker eten centraal staan. Twaalf jaar geleden ontstond de traditie om de feesten aan te kondigen door middel van een pamflet met daarop de traditionele Portugese sardientjes afgebeeld. Met ieder jaar andere sardientjes. En sinds vijf jaar mag de hele wereld mee doen om een sardientje te ontwerpen voor dat pamflet. Grijp je kans!

De Concurso Sardinhas Festas de Lisboa is weer begonnen! Wordt jouw sardientje het sardientje van 2016?! Een nieuw jaar, een nieuw ontwerp. Alles in het teken van de mascotte van de Festas de Lisboa. De EGEAC lanceerde alweer de zesde editie van de wedstrijd die de creatievelingen onder ons uitdaagt hun vaardigheden los te laten op (het silhouet van) een sardientje. Het thema dit jaar is ‘Palavra de Sardinha‘.

Inzendingen kunnen worden ingediend tot 16 maart 18.00 uur. Iedereen mag mee doen of je nou wel of niet Portugees bent en in Portugal woont of niet. Ook is er geen minimum of maximum leeftijd om deel te nemen. Dus heb je super creatieve kinderen of ouders, meld ze aan?! Al wat nodig is is een lading creativiteit verpakt in het silhouet van een sardientje, dat op de site kan worden gedownload.

Wat kun je winnen? Voor elk van de vijf sardines die worden geselecteerd door EGEAC ligt €2000 klaar. Daarnaast is jouw sardientje het symbool van de feesten dit jaar. Verder zal hij tijdens de feesten (en door de jaren heen) te zien zijn op balkons, in de straten, op taxi’s, tijdens tentoonstellingen, merchandise lijnen, misschien als keramische Bordallo Pinheiro sardine, kortom door heel Lissabon.

Aanmelden/meedoen kan via deze link! Hier vind je ook alle voorwaarden en antwoord op veelgestelde vragen. Inspiratie nodig? Kijk eens op de pagina sardinhas.festasdelisboa.com, hier vind je de mooiste sardientjes van tussen 2003 en 2013.