Recept: Paté de Delícias do Mar

Een lekkere frisse salade voor op een broodje, stokbroodje of toastje. Ideaal met deze zomerse (lees tropische) temperaturen! Niks mis met een zelfgemaakte tonijn- of zalmsalade, maar heb je wel eens gedacht aan een salade met als basis surimi? In Portugal zie je dit met enige regelmaat voorbij komen en soms krijg je zelfs een schaaltje huisgemaakte paté de delícias do mar geserveerd bij het couvert. Je draait het thuis zo in elkaar met maar een paar goedkope ingrediënten!

Met dit recept maak je een flinke bak vol (niet alles staat op de foto), ideaal voor als je visite krijgt. Ben je alleen of met zijn tweeën? Halveer het recept dan gewoon.

Paté de Delícias do Mar

Ingrediënten

200 gram surimi sticks
2 grote (of 3 kleine) gekookte eieren
100 gram mayonaise
50 gram Griekse yoghurt
1 sjalotje/kleine ui
1 teentje knoflook of wat knoflook poeder
verse peterselie
zout & peper
citroen

Bereiding

Kook om te beginnen je eitjes en laat ze vervolgens goed afkoelen. Snipper het sjalotje en pers een klein teentje knoflook fijn. Wil je liever geen verse knoflook gebruiken? Voeg dan op het eind wat knoflookpoeder aan je mix toe.

Snijd je surimi sticks zo fijn mogelijk en doe in een kom. Prak de gekookte eieren fijn en meng met de surimi. Voeg hier de gesnipperde sjalot en knoflook aan toe en schep alles even goed door elkaar. Snijd wat verse peterselie fijn en voeg naar smaak toe. Nu gaat de mayonaise en yoghurt erdoor. Doe dit lepel voor lepel, zodat je de gewenste dikte in de gaten kunt houden.

Proef even en breng op smaak met zout en peper en wat citroensap (naar smaak). Zet je paté de delícias do mar afgedekt in de koelkast en serveer koud.

Bom apetite!

Paté de Delícias do Mar

Variatietips: uiteraard kun je ook prima alleen mayonaise gebruiken, door het gebruik van de yoghurt wordt hij net wat frisser. Ook kun je ervoor kiezen om eens yoghurtmayonaise te gebruiken. Of vervang de peterselie eens door fijngesneden bieslook. 

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.