Comfortabel Slapen: Pergola Guest House

Soms heb je zin in hip en trendy, soms is het leuk om terug te gaan naar vervlogen tijden. Nou ja, dat is mijn mening althans. De slaapplek die ik vandaag aan jullie laat zien valt duidelijk in de tweede categorie. In het Pergola Guest House in het centrum van Cascais stap je in de wereld van de negentiende-eeuwse aristocratie. In dit traditionele herenhuis met prachtige tuin kijk je je ogen uit!

Enige tijd geleden ging ik voor een Nederlandse alarmcentrale naar Cascais om daar een ziek geworden man terug te helpen naar Nederland. Dat betekende dat ik in de avond in Cascais zou zijn, daar zou overnachten en de volgende ochtend vroeg terug zou vliegen met de patiënt. Waar ik wilde slapen mocht ik zelf kiezen, als ik maar binnen het budget bleef. Ik kende Cascais al van eerdere bezoeken en wist dat er veel luxe hotels waren. Dat zou niet gaan. Ik had al eens gelogeerd in het fijne Hotel Baia aan de kust, dus ik wilde nu iets anders. Na een korte speurtocht vond ik een aanbieding voor de Pergola Guest House. Dat zag er goed uit!

Het Pergola Guest House ligt in de winkelstraat van Cascais, op een plek waar je zo’n imposant herenhuis helemaal niet zou verwachten. De aanblik van het huis met de grote, kleurrijke tuin is overweldigend. De tuin met buxushagen, rozen en betegelde bankjes ligt aan de voorkant van het huis. Op het terras voor de ingang staan romantische tuinmeubelen, waar je bij mooi weer kunt ontbijten. Binnen valt direct de traditionele inrichting op. Veel hout, azulejos, zware kandelaren en schilderijen. De kamers zijn ingericht in dezelfde stijl, alles klopt.

Groot voordeel van het Pergola Guest House is de ligging. Het station is maar 100 meter wandelen, de oceaan een meter of 300. Alles op loopafstand dus. Een ander pluspunt is het ontbijt. Ik was er in november, toen er verder nauwelijks gasten leken te zijn, maar ik kreeg toch een uitgebreid ontbijt, compleet met roerei en bacon. Dat wordt in de winter geserveerd bij de open haard. Als ik iets van een minpunt moet noemen, dan zou dat het uitzicht zijn. In Cascais zijn er verschillende mogelijkheden om wakker te worden met een prachtig zicht op zee, maar dit guesthouse is er niet één van.

Waarom zou je willen overnachten in Cascais? Omdat het een heel goed uitgangspunt is voor een gevarieerde vakantie. Cascais zelf heeft een gezellig centrum met lekkere restaurants, fijne zandstranden en uiteenlopende sportmogelijkheden. Lissabon is een half uurtje met de trein of auto, evenals het mooie Sintra.

Ook zin om je in de luxe van twee eeuwen geleden te storten? Klik dan hier voor meer info en boekingen.