Picado à Madeirense

Picado of picadinho is een traditionele gerecht van Madeira. Je ziet het daarom veel in verschillende restaurants op het eiland. Het wordt meestal geserveerd op een grote schaal omringd door friet die dan door meerdere mensen wordt gedeeld. Je schept zelf op hoeveel je wilt. Makkelijk en snel ook eens thuis te maken. Dus mis je de smaak, omdat je het op Madeira hebt gegeten, of wil je het gewoon eens proberen? Met weinig ingrediënten maak je toch snel iets lekkers klaar.

Natuurlijk zijn er verschillende variaties te bedenken op dit gerecht. Met ui, wortel of champignons bijvoorbeeld. Kijk wat je zelf lekker vindt!

Ingrediënten

500 gram rund- of kalfsvlees
2 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook
1/2 bouillonblokje rund
theelepeltje tomatenpuree
1 flinke eetlepel ossenstaartsoep
1 kopje witte wijn
Olijfolie
Boter
Zout & peper

Bereiding

Snijd om te beginnen het vlees in blokjes en voeg hier de laurierblaadjes en fijngesneden knoflook aan toe. Meng alles even goed. Pak een grote koekenpan en smelt hierin een flinke klont boter plus een scheut olijfolie in. Dan gaat het vlees en het halve bouillonblokje erbij. Roer de blokjes goed door en zorg dat je maar één laag vlees in de pan hebt. Breng op smaak met zout en peper. Keer het vlees zodra het mooi bruin begint te kleuren. Zodra je vlees mooi bruin van kleur is giet je de ossenstaartsoep, de tomatenpuree en de wijn erbij. Roer wederom alles goed door. Verwarm alles opnieuw tot net onder het kookpunt. Draai het vuur uit en laat nog even na garen/marineren in de pan. Serveer op een grote schaal met frietjes en een aparte salade.

Bom apetite!