Portugese hondjes

Dit zijn ze dan, onze kinderen… Totaal verschillend, maar allebei geëmigreerd vanuit Portugal. Misschien dat ze het daarom samen goed kunnen vinden. Links zie je Billy, als pup gered uit de vuilnisbak en geadopteerd door Marlou. Mijn Lola was wat minder zielig. Die was gewoon te schattig als pup en werd door vrienden in huis genomen. Toen de daar al wonende rottweiler iets te enthousiast was over het nieuwe gezinslid ging ze met mij mee naar huis. Voor één nachtje. Geloof je het zelf?

Hoe dan ook: wij hebben dus Portugese hondjes, die inmiddels alweer een paar jaar in Nederland wonen. Kerngezond en verschrikkelijk verwend. Als ik mijn zin had gekregen had ik meer in de lijn van zes honden of zoiets meegenomen naar Nederland. Je komt zoveel zielige hondjes tegen in Portugal, die wil je het liefst allemaal redden. Hoewel sommige zwerfhonden er overigens ook wel zeer tevreden en goed gevuld uitzien…

Op de luchthaven van Faro sprak ik eens een mevrouw die een hond meenam naar Nederland. Niet voor zichzelf, maar voor een hulporganisatie, die nieuwe baasjes in Nederland zoekt voor Portugese zwerfhondjes. Bijvoorbeeld voor pups die in een vuilniszak in een container worden gevonden (zoals Billy). Deze honden mogen niet “alleen” reizen, dus worden er mensen gezocht die bereid zijn de hond mee te nemen op hun naam tijdens de vlucht. Dat betekent dat, zelfs als je niet zelf een hond wilt, je toch iets kunt doen om de honden te helpen.

Is dit iets voor jou? Omdat je toch regelmatig vanuit Portugal terugvliegt naar Nederland? Bij Stichting Dierenhulp Mirbessa kun je je aanmelden als vluchtbegeleider. Zij werken samen met opvangcentrum Bianca in Sesimbra, Of als je toch stiekem ook zo’n schattig Portugees hondje in huis wil: adopteren via Mirbessa kan ook. Ik ben zelf altijd direct verliefd op de geelbruine honden met de hele stugge haren. Zeg nou zelf, hoe schattig is deze (als je snel bent is ze er misschien nog):

Stichting Dierenhulp Mirbessa

Maar er is nog veel meer mogelijk: chauffeur worden om de honden van de luchthaven naar hun pleeggezinnen te brengen, medicatie inzamelen (bijvoorbeeld bij uw eigen dierenarts), uw oude hondenmand of dekens afstaan, een hond op afstand adopteren en natuurlijk gewoon geld schenken, zodat het mogelijk is deze honden te blijven helpen.

Uitstekend plan! Ga maar snel doen! www.dierenhulpmirbessa.nl of volg ze op Facebook!