Portugese Webshops in Nederland

Dit is dus een van die artikelen die al jaren in de concepten staat, maar waar ik maar steeds niet aan toe kwam om hem uit te werken… Tot vandaag! Want ik vond het eigenlijk de hoogste tijd worden dat ze eens online gingen. Hoe handig is het namelijk als je gewoon online je Portugese producten kunt bestellen?!

Dit is het eerste artikel in een serie van vier: Webshops, Restaurants, Winkeltjes en Wijnen.

Lá e Cá

Daar en Hier. Het beste van daar in Portugal, gemakkelijk te verkrijgen hier in Nederland. Met Lá e Cá slaat de Portugese Rita een brug tussen haar vaderland en Nederland (waar ze nu woont). Een brug waardoor je de rijke Portugese cultuur ‘net om de hoek’ kunt zien, voelen en proeven. Lá e Cá biedt typische Portugese producten aan, van eten tot design en vakmanschap. Ze brengen je de schatten die ze onderweg tegenkomen/vinden, wat betekent dat het assortiment van tijd tot tijd kan variëren. Voor specifieke wensen kun je altijd contact opnemen, zij proberen het dan voor je te vinden!

Marqasa

Een bedrijf dat pas werd opgericht in 2017, door de in Portugal geboren Ricardo Marques. Op jonge leeftijd is hij naar Nederland gekomen, maar wel altijd betrokken gebleven bij de Portugese manier van leven. Na er lang over nagedacht te hebben, heeft hij toch besloten om hier een eigen bedrijf te beginnen in de verkoop van Portugese producten. Ben je dus op zoek naar bacalhau of een lekkere Portugese chouriço, dan zit je hier goed!

  • vanaf eind april 2021 is het alleen nog mogelijk om af te halen

Porto Azul

In 2017 is meneer Gonçalves Fernandes gestart met een winkel in Portugese Delicatessen in Den haag, maar die hebben ze na anderhalf jaar weer verkocht. José Fernandes woont al 55 jaar in Nederland, en heeft de respectabele pensioengerechtigde leeftijd al lang bereikt, maar vindt het werken te leuk om er mee te stoppen. En heeft daarom in 2019 Porto Azul opgericht. Als geboren Portugees weet hij veel over de producten die ze verkopen. Porto Azul is een winkel/groothandel voor particulieren en ondernemers en levert Portugese Delicatessen en Keramiek vanuit Rijswijk. Hier vind je een groot assortiment aan Portugese levensmiddelen, die je ook online kunt bestellen.

De Blikjesfabriek

De Blikjesfabriek werd opgericht door, hoe kan het ook anders, een geboren en getogen Portugees. Pedro Viegas verhuisde zo’n 13 jaar geleden voor de liefde (hoe romantisch) naar Nederland. Ongeveer drie jaar geleden is het allemaal begonnen, in de Vershal in Eindhoven. Vreemd genoeg kwam de liefde voor de Portugese blikjes vis voort uit een kennismaking met een Frans product: La BelleIloise. Hierdoor ontstond het plan om een zo breed mogelijk assortiment van goede Portugese blikjes in Nederland te introduceren. Er zijn in Portugal heuse restaurants waar ze niets anders serveren dan vis uit blik.

Portugese Producten

Sinds begin dit jaar heeft dit Portugees/Braziliaanse stel een groothandel geopend in Portugese (en Braziliaanse) wijnen en levensmiddelen. Natuurlijk kun je ook de nodige zaken bestellen via hun webshop. Bestellingen zijn eventueel ook op locatie af te halen. Je kunt hier terecht voor de meest uiteenlopende zaken. Super handig als je op zoek bent naar banha (varkensvet/reuzel) om mee te koken, caracois of couve galega voor in je Caldo Verde!

Salinto

Ook Salinto haalt Portugal in huis. Sinds 2016 zijn ze van start gegaan met het verkopen van Portugese en Italiaanse delicatessen via een online shop. Een passie voor Portugese producten deed besluiten om Salinto te lanceren. Enerzijds om de mooie en bijzondere producten uit dit land beter onder de aandacht te brengen. Anderzijds is Salinto opgericht om de Portugese Nederlanders een gemakkelijke toegang tot Portugese producten te bieden. Ze hebben een breed assortiment.

De Portugees

Deze webwinkel bestaat al wat langer, namelijk sinds 2004. Ze importeren voornamelijk pure en ambachtelijke producten rechtstreeks uit Portugal. Veelal producten met een mooi verhaal en een authentieke achtergrond. Naast verkoop via de webshop zijn ze ook regelmatig te vinden op verschillende fairs, markten en andere evenementen in Nederland. Niet de meest moderne website, maar volop keus.

A Caravela

Na ruim drie jaar een winkel in Maastricht te hebben gehad zijn ze verhuisd. Met als resultaat de webshop Caravela Delicatessen. Via deze weg importeren en verkopen ze mooie Portugese producten op de Nederlandse markt. Eventueel op afspraak te bezoeken in Buchten, maar deze webwinkel biedt naast verzending ook de mogelijkheid om producten op een afhaallocatie in Sittard op te halen. Ook kunnen ze je helpen met het inkopen van een speciaal product uit Portugal dat je niet kunt vinden in Nederland, maar graag zou willen kopen.

Mister Portugal

João Belchior (Mister Portugal) runt naast een foodtruck ook een kleine webshop. Op dinsdag & vrijdag is hij te vinden op de Groninger markt en op zaterdag in Assen. Woon je niet in de buurt, dan kun je makkelijk online terecht. Online koop je er Pastéis de Nata en Portugese koffie.

Azul Azul

Hier kun je terecht voor Portugees aardewerk. De eigenaren komen sinds 2004 ieder jaar in Portugal. Vaak namen ze dan aardewerk mee naar huis, uit hun favoriete winkeltjes. In 2016 hebben ze de stoute schoenen aangetrokken. Ze hebben contact gezocht met de producent, de fabriek in Portugal bezocht, en een partij aardewerk besteld. En nu is dit online in Nederland te verkrijgen.

Saudades de Portugal

Voor als je op zoek bent naar een leuk Portugees getint cadeautje! Originele ansichtkaarten om te versturen vanuit Portugal of gewoon vanuit Nederland voor bijvoorbeeld iemands verjaardag, zo maak je het net wat persoonlijker. Ook vind je hier hippe azulejo placemats om je eettafel op te leuken of een leuk tegeltje als decoratie. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een mooie Portugal foto voor aan de muur.

PortugalXclusives

Opgestart door António & Panthera. Geregeld reizen ze met het gezin naar het mooie Portugal. Terug naar de thuisbasis van António. In deze webshop bieden ze Portugese producten uit het Portugal van nu aan, authentiek en eigentijds. Je vind er exclusieve specialiteiten en producten uit Portugal op basis van natuurlijke ingrediënten en materialen. De artikelen zijn alle afkomstig van lokale kleinschalige familiebedrijven.

O Caparro

Leverancier van Portugese en Braziliaanse delicatessen. Naast een bescheiden webshop hebben ze ook een fysieke winkel met een breeder assortiment. Maar mocht je niet in de buurt wonen, dan kun je online toch een aantal nuttige zaken bestellen.

Sabores de Portugal

Deze webwinkel biedt een breed assortiment aan bekende en minder bekende Portugese delicatessen. Naast de welbekende Sagres, Superbock, en pate de sardinhas vind je er ook ook medronho, tremoços, chouriço en handgemaakt aardewerk. Een deel van de producten kopen ze zelf in tijdens reizen naar Portugal.

Viva Sua Vida

Deze website is het initiatief van een Nederlands stel dat hun hart verloren heeft aan Portugal. Ze proberen om de typische Portugese vriendelijkheid en liefde voor de eenvoudigste dingen in het leven en hun vermogen dit in te zetten om hun eigen leven de moeite waard te maken, ook in Nederland toegankelijk en beschikbaar te maken. Het webwinkel assortiment zal de komende maanden nog uitgebreid worden met onder meer zeezout uit Aveiro, port-wijnen en vele ander zaken.

Atlanteas

Ervaar pure biologische thee van Europa’s oudste en enige theeboerderij op de Azoren. De thee wordt verkocht aan de grote Portugese supermarktketen Continente (meer dan 30%), wordt geëxporteerd naar het buitenland (minder dan 20%), maar heeft zijn grootste afzetmarkt binnen de eilandengroep zelf. Met jaarlijks twintig duizend bezoekers aan de fabriek, wordt een aanzienlijk deel rechtstreeks daar verkocht. Maar goed nieuws; deze thee van Gorreana is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Je bestelt je favoriet nu simpelweg online bij Atlateas.

Natuurlijk kun je bij een aantal van deze webshops ook terecht voor een fles Portugese wijn! Er ontbreken er vast nog een aantal in het rijtje. Mis jij je favoriet? Laat het me weten en ik voeg hem toe!

  • De overige verzamel artikelen vind je hier terug!

Voor volgende week staan de Portugese Restaurants in Nederland op de planning!