Portugese Wijnen in Nederland

Alweer het laatste artikel in de serie Portugal in Nederland. Na het shoppen en eten, kon het drinken natuurlijk niet uitblijven! Waarschijnlijk heb je in Portugal heerlijke wijn gedronken, maar is die, terug in Nederland, nergens te vinden. Dacht je… Vandaag laat ik je zien waar je Portugese wijnen kunt vinden/bestellen. En wie weet zit daar ook net die ene favoriet bij!

Bij de Nederlandse supermarkten kom je niet heel veel verder dan één (hooguit twee) variant groene wijn, plus de onvermijdelijke Mateus. Deze importeurs bieden uitkomst! Klik op de naam voor meer info.

VIVAPortugal

VIVAPortugal als onderdeel van Jeannot Nierman Wijnimport, staat zoals de naam wel doet vermoeden, geheel in het teken van Portugal. Ze leveren producten aan wijnliefhebbers in z’n algemeen, de horeca, retail en MKB. VIVAPortugal bestaat uit een groep professionals, met uitgebreide kennis over haar assortiment en grote liefde voor Portugal. Wanneer je vragen hebt, advies wilt hebben of de producten door middel van een proeverij eerst wilt leren kennen, staan ze zowel persoonlijk, telefonisch en via mail voor je klaar.

Alentejo Wijnen

Alentejo wijnen is een kleine wijnimporteur van wijnen uit Portugal. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de focus geheel op de Alentejo. Deze regio levert namelijk geweldige kwaliteitswijnen. Niet alleen online, maar ook met een fysieke winkel.

* Zandweg 139, 3454 HA Utrecht

Casa Baso

Hier is de passie voor bijzondere wijnen letterlijk ontstaan in Portugal. Ze importeren de wijnen rechtstreeks van kleine en de grotere producenten in Portugal. Deze worden door hen persoonlijk geselecteerd, bezocht en uitgetest. Met als resultaat een onafhankelijk wijnimportbedrijf, niet aangesloten bij een inkoopgroep of keten van slijterijen. Ze hebben dan ook geen winkel of webwinkel. Mocht je meer informatie willen of wijn willen bestellen, dan kun je ze bereiken via e-mail.

Woerdens Wijnhuis

Ooit zijn ze begonnen als een klein winkeltje van slechts enkele vierkante meters met uitsluitend Portugese wijn (Wijnwinkel Saudade). Na een uitbreiding vind je hier naast wijn in het algemeen ook nog steeds een zeer goed en groot aanbod Portugese wijn. De liefde voor de Portugese wijn bestaat nog steeds! Met de uitbreiding veranderde echter ook de naam.

* Jan de Bakkerstraat 5, 3441 ED Woerden

Sandor Wine Import

De Portugese wijnen komen van kleine en middelgrote wijnproducenten,  kleine oplagen en eerlijke kwaliteit gegarandeerd. Alle producenten die ze vertegenwoordigen kennen ze persoonlijk. Alle wijngebieden in Portugal zijn terug te vinden in het assortiment.  Met producenten en mooie wijnen geselecteerd uit de Vinho Verde, Douro, Dao, Alentejo, Lissabon, Algarve…etc.

Portugese Wijnen & Zo

Portugese Wijnen & Zo importeert en verkoopt Portugese wijn en olijfolie van excellente kwaliteit uit Beira Interior DOC. Hier ligt de focus dus echt op één specifieke regio. Ook staan ze vaak met hun wijnen op events. Bestellen kan via de webshop of in de winkel (bezoek alleen op afspraak).

* Melkdijkje 4, 3252 BD Goedereede

Wijnimport Neves

Sinds 1991 is Manuel Neves importeur van Portugese en Braziliaanse producten. Ze leveren aan horeca, slijterijen, restaurants en Portugese speciaalzaken. Aanvankelijk alleen wijnen, maar zoals vorige week al duidelijk tegenwoordig ook levensmiddelen en ook aan particulieren. Op de website vind je een groot deel van de verschillende soorten wijnen die ze aanbieden.

Maria Gomes

Maria Gomes: een prachtige vrouw, een heerlijke druif, een lieflijk dorpje in Portugal. Importeur van bijzondere Portugese wijnen en vis uit blik.  Authentiek, ambachtelijk en natuurlijk. Alle wijnen die ze verkopen zijn van eigen import in een close samenwerking met de wijnmakers. De wijnen komen uit het betere Portugese segment.

Port & Wijnen

De Portugese eigenaar is eind 2009 uit liefhebberij een port- en wijnhandel begonnen. De port en wijnen worden, door hemzelf, in Portugal met liefde en zorg geselecteerd. Portugal is een wijnland in opkomst en Portugese wijnen kenmerken zich door middel van een volstrekt eigen, authentiek karakter. Heb je op vakantie in Portugal een goede wijn of port geproefd en kun je deze in Nederland niet vinden? Wellicht kunnen zij deze voor je opsporen.

Puur Portugal

Puur Portugal is een initiatief van Annet van Limburg, een pure Portugal liefhebber en pure wijnliefhebber. Haar passie voor het land, de cultuur, de mensen en de wijnen deelt ze graag met je.

MJA Lusoimport

Klein winkeltje met een breed en diep assortiment van wijnen uit verschillende regio’s van het land. Naast een ruime keuze aan wijn kun je er ook terecht voor levensmiddelen. Op vrijdagmiddag en zaterdag te bezoeken.

* J.C. Beetslaan 83, 2131AJ Hoofddorp

Casa Condado

Als je Portugal zegt, zeg je eigenlijk ook wijn. Het zit bij de mensen in de genen, het is een belangrijk deel van hun leven. De doelstelling van Casa Condado is de verspreiding in Nederland van goede kwaliteit Portugese wijn tegen een aantrekkelijke prijs. Geen hoogdravende moeilijke typeringen, maar mensen in staat stellen van de overheerlijke Portugese wijnen te genieten. Portugese wijn is toegankelijk qua smaak, maar vooral ook qua prijs. Naast de webwinkel is de fysieke winkel uitsluitend op zaterdag geopend, van 12.00 uur tot 16.00 uur

* de Passage 11, Geleen

Adega Portuguesa

Kleine slijterij die gespecialiseerd is in Portugese dranken. Ze doen maar weinig online, dus een goede reden om eens langs te gaan! En lekker rond te neuzen tussen alle spannende drankjes die er te koop zijn. Woon je in de buurt, dan zeker een aanrader. Altijd leuk die kleine speciaalzaakjes.

* Schiedamseweg 33, 3026 AB Rotterdam

Delícia

Twee broers die samen begonnen zijn als wijnhandelaar, gespecialiseerd in Portugese wijnen en delicatessen. De inspiratie voor deze onderneming hebben de broers te danken aan hun vader Louís, die ook wijnhandelaar was. Vanuit de Paraplufabrieken in Nijmegen introduceren ze het Portugese smaken palet gecombineerd met bijbehorende gastvrijheid, sfeer en service.

Gorterplaats 29, Nijmegen

Wards Wereld Wijnen

Ward’s Wereld Wijnen is gespecialiseerd in port en Portugese Douro wijnen. Met lekkere, betaalbare ports en wijnen van goede kwaliteit. De meeste ports en alle Portugese wijnen hebben een exclusiviteit in Nederland. Centraal staat de smaak, kwaliteit, een faire prijs, maar ook het verhaal achter het product, de gedachte van de wijnmaker.

Het Portugees Wijnhuis

Het Portugees Wijnhuis is een jong bedrijf ontstaan uit een passie voor Port en de vele mooie wijnen die in Portugal gemaakt worden. Hier kun je kennis maken met Portugese wijn, Port en Madeira. Veel verschillende port soorten van Dalva, hier in Nederland minder bekend, maar erg lekker!

Gaivota Wines

Als je familie hebt in een land als Portugal is een vakantie daarheen snel gepland. Als je dan wat regelmatiger gaat ontdek je steeds meer, zoals dat naast de natuur en de levensstijl, ook het eten puur en ongerept is. En naast het lekkere eten hoort er dan ook een wijntje bij. Bij de familie Meeuwissen zijn ze erg trots op hun naam vandaar dat deze dan ook terug komt in de bedrijfsnaam, ‘Gaivota’ betekend namelijk ‘Meeuw’.

Portugal Wijn Import

Gespecialiseerd in het importeren van Portugese wijnen. Met ruim 20 jaar ervaring en contact met vele wijnproducenten en de Portugese wijnen kennen ze de wijnhuizen van A tot Z. Ze verkopen meer dan 100 Portugese wijnen, maar ook verschillende soorten dessertwijnen (Port en Moscatel) en mousserende wijnen (espumante). De grootste doelgroepen zijn groothandel, detailhandel en horeca, maar ook als particulier kun je in de webwinkel terecht om hun producten te kopen, al vanaf 1 fles!

Enjoy Your Wine

Prachtige Portugese wijnen uit de bekende zonovergoten wijnregio’s van Portugal. Ben je nog niet zo thuis in de Portugese wijnen en welke bij jou smaak past? Op deze website is (om je op weg te helpen) meer informatie over de Portugese druivenrassen en een vergelijking met Franse rassen te vinden. Je kunt online bestellen en/of afhalen in Wageningen.

Vasco Wijn

De gezichten achter Vasco Wijn zijn Silvia en Sofia. Beide geboren in Nederland maar met ‘roots’ die liggen in Portugal. Ze ontmoetten elkaar in 2019 bij toeval. En hun gedeelde interesse in Portugese wijn bracht ze bij elkaar. Begin 2020 werd daaruit Vasco Wijn ‘geboren’. Met een gezamenlijk grootste droom om unieke wijnen en delicatessen uit Portugal te importeren. Inmiddels importeren ze uit diverse Portugese wijnregio’s en hebben ze verschillende unieke Portugese wijnen in het assortiment. Met daarnaast ook leuke/lekkere arrangementen!

Er ontbreken er vast nog wat in het rijtje. Mis jij je favoriet? Laat het me weten en ik voeg hem toe!

De vorige verzamel artikelen gemist? Hier vind je ze terug!